
peču, vařím…
KOKOS, TVAROH, BROSKVE!!!

Pekla jsem v husáku cca 35 x 25 cm a bylo toho až po okraj. Je to drobenkový koláč, moje premiéra!!
Těsto
- 300 g hladké mouky (peču ze špaldové)
- 120 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 250 g másla
- 2 žloutky
- 3 lžíce mléka
Náplň
- 500 g broskvového kompotu
- 1 kg polotučného tvarohu (nebo tučného)
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce bramborového škrobu (nebo celý vanilkový pudink a máte-li vaničkový tvaroh, přidejte)
Jak na to
Krok 1: Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kokosem a kypřicím práškem. Do sypké směsi vpracujte máslo, aby vznikla hmota podobná drobence. Nakonec zapracujte žloutky a mléko. Hotové těsto, zabalené do potravinářské fólie, dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň dvě hodiny (nebo klidně přes noc)
Krok 2: Zatím připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s vejci, cukrem a škrobem a okapané kompotované broskve nakrájejte na měsíčky.
Krok 3: Ze ztuhlého odleželého těsta odkrojte „větší polovinu“ a rovnoměrně ji nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem. Na těsto rozlijte tvarohovou náplň a uhlaďte. Navrch naskládejte nakrájené broskve a celou plochu postrouhejte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 40 – 50 minut.
