Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /disk_1/www/cz/blokuje/rozvedena/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 599

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /disk_1/www/cz/blokuje/rozvedena/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 604

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /disk_1/www/cz/blokuje/rozvedena/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 617

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /disk_1/www/cz/blokuje/rozvedena/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 622

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /disk_1/www/cz/blokuje/rozvedena/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 627

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /disk_1/www/cz/blokuje/rozvedena/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 631
Klausoleum! » Rozvedená bloguje
Pro 062011
 

… ano, to nám tu ještě chybí

Ano, rubrika Udělej si sám…. Tak už je to tady… Hradní kroužek kutilů konečně vymyslel něco, čím ozřejmí a potvrdí svátost svojí existence – chystá se Knihovna Václava Klause. Blíží se konec volebního období, tak je potřeba si přichvátnout a stihnout co je potřeba. Vše řádně  připravit ke kanonizaci Václava Klause. Neboť on sám jest připraven již dávno vystoupit na piedestal nejvyšší a stát se svatým Václavem II.  Jen nezbytné poslední administrativní kroky k jeho zbožštění provést, ale to je jen formalita, důležitý je ten pocit, to mravní v něm. Jen je to potřeba zkrátka dát úředně do pořádku a nechat vyrobit ve velkém ikony a další rituální propriety a také několik chrámů, kapliček a jedno klauzoleum – Knihovnu Václava Klause, kde bude uprostřed hromady knih odpočívat jednou i sám božský Václav. To Václav Havel ve svojí knihovně nemá; a je potřeba ho trumfnout, když už se po něm tak opičíme…

A na “bibli” se už také dělá, je z čeho vycházet a kde čerpat:

Ale zejména filosofické dílo, jehož hluboký dosah znásobuje ilustrační doprovod jeho velkého přítele z uměleckých kruhů Kristiana Kodeta:

O pevném přátelství obou mužů – umělce ducha Václava a vizuálního umělce Kristiana kolují legendy …  v jejichž prazákladě stojí křesťanská spiritualita:

V prvních řadách před papežem budou při brněnské mši stát čtyři stovky lidí v krojích

BRNO / 14:16, 24. 09. 2009

Nedělní papežské mše v Brně se v předních řadách pod pódiem zúčastní čtyři stovky krojovaných farníků. Do historických úborů se obléknou věřící ze všech koutů Česka. Krojovaní lidé budou na nedělné papežské mši přítomní mezi prvními, oblékat se do úborů začnou již kolem šesté hodiny ráno. Pořadatelé pro ně postavili speciální stan a budou mít vzhledem ke svému oblečení i zvláštní typ toalet. Při mši budou stát v zónách označených B 0, A 2 a B 2.

Mezi hosty na setkání s papežem pozval prezident Klaus i malíře Kodeta

Malíř Kristian Kodet bude jedním z VIP krojovaných hostů, kteří se budou moci setkat v sobotu na Pražském hradě s papežem Benediktem XVI. Prezident Václav Klaus do okruhu nejbližších a přátel pozval i malíře Kristiana Kodeta, který žije převážně na své faře na Táborsku.

Malíř se na setkání s nejvyšším představitelem katolické církve se velmi těší. “Jsem poctěn, že si pan prezident, se kterým nás pojí dlouholeté přátelství, vzpomněl právě na mne a na Hrad mě pozval. Nikdy předtím jsem neměl možnost se s papežem setkat a bude to pro mne opravdu celoživotní zážitek,” uvedl malíř.

 

 

 

 Posted by at 9.25

  14 Responses to “Klausoleum!”

  1. Václav Klaus …….…. je nesporně nejlepším klimatologem mezi ekonomy a nejlepším ekonomem mezi klimatology. Neznám jeho další aktivity, např. teologické, které nám článek přibližuje a ani nevím, zda s Kristiánem Kodetem jej spojuje vztah bližší, než pouhé platonické vzájemné zalíbení. Přiznávám však, že mne homosexuální aktivity našeho nejvyššího státního představitele nezajímají. Co mne však opravdu zajímá je, proč při svém nesporně slušném IQ vybral pro transformaci naší zaniklé socialistické státní ekonomiky z USA právě tamními policejními orgány hledaného podvodníka Viktora Koženého, místo jiných zájemců nabízejících seriozní pomoc našemu svobodnému státu? Nemohu se proto ubránit dojmu, že tak činil z pohnutek osobních a mravně nízkých. Nemám však na mysli homosexualitu, nýbrž touhu po nemravném osobním obohacení. Uzavírám tím, že bych po státníkově odchodu z Hradu uvítal vysvětlení shora vzpomenuté podivné aktivity před nezávislým veřejným soudem více, než jeho knihovnu.

  2. Ano, to známé heslo v úvodu je mi známo, ale když jsme u toho, tyhlety řečičky o sexuální orientaci jsou mi lhostejné, otupěla jsem vůči vtipkování v této záležitosti. Ať si každý laškuje s pohlavím které je mu libo, když to příroda dopustila, ale nemusím o tom vědět, když s ním chodit nechci. Vadí mi jakákoli vnější okázalost v této věci, kterou považuji za intimní až posvátnou, stejně jako pejorativní vyjadřování jiných. Není to už zkrátka žádná senzace ani důvod to zdůrazňovat. Tabu už pomalu ale jistě končí. Svým trvalým překračováním po kouskách zcela mizí. Můj text je parodický, nemá valnou hodnotu informační, malíře Kristiana Kodeta podezřívám z umělecké vypočítavosti, je to velmi subtilní osobní pocit, který nedovedu racionálně vysvětlit. Text nemá jiný podtext, než poukázat na spojení dvou osobností, které si notují. Ke Klausovi mám rozporný vztah. V jistém smyslu ho uznávám. Drží si svou lajnu a dotáhl to v tomto směru daleko.

  3. to Zuzi – NámitkaNa konci předchozího diskuzního příspěvku uvádíš: "…. Ke Klausovi mám rozporný vztah. V jistém smyslu ho uznávám. Drží si svou lajnu a dotáhl to v tomto směru daleko…. /citace/".
    K tomu namítám: Tvoje pocity uznání a zdůvodňující argumentaci nesdílím. Např. Josip Vissarionovič Stalin – Džugašvili, to nesporně dotáhl ještě dál než náš současný nejvyšší státní představitel a přesto není na místě k němu pociťovat úctu, jako k úctyhodné osobnosti. Naopak. Úctyhodné jsou jiné hodnoty, než kam to člověk jako státník
    "dotáhne". Např. Moudrost, Prozíravost, Velkomyslnost, Neúplatnost, Pravdomluvnost …. obecně Schopnosti a Mravnost.

  4. Idoltlachy, tlachy, tlachy… jen rozmatláváš můj úderný text, upeč třeba chleba nebo postav psí boudu a nevěnuj tolik pozornosti textu, který má akčně pobavit

  5. Klausoleum – to je bezva slovo :-DD

    Úctu k V.Klausovi nesdílím. Slyšela jsem už víckrát někoho říkat, že s ním nesouhlasí, nemá ho rád, ale váží si ho, protože V.K. trvá na svých názorech. Pro mě absurdní.
    Pitvorné podpásovkové ješity a manipulátory neuctívám; pokud to zrovna není můj nejbližší příbuzný:-)

  6. Ahoj Liško, já to beru tak nějak klinicky.. s podivem, kam to lze dotáhnout s neutuchajícím sebevědomím atd… opravdu ho svým způsobem beru a obdivuji. Každej máme svý slabý místa.

  7. k ad4)Zuzi – za podporu se obvykle děkuje /x/ a nikoliv jak vůči mně činíš Ty, možná ve snaze o vtipnost….
    x) aspoň podle mne

  8. člověče, já už asi mám na tebe fakt spadeno, něčím mně na dálku rušíš moje kruhy :), tak si sypu popel na hlavu, ale jiný to asi nebude. Každej virtuální člověk, co mi delší dobu komentuje nebo bloguje, mi dává možnost si o něm něco myslet a nějak ho vnímat. Někdo mě může špičkovat a popichovat a mně to těší, u jiného mě to holt dráždí. A nic nenadělám. hm.

  9. ad 8)OK. Chápu, ale sám se snažím nepodléhat emocím. Pro zaujímané postoje to pokládám za přínosnější.

  10. Ano nepodléhat nemocím je přínosnější, s tím se dá souhlasit bez výhrad. Ale někdy holt ta nemoce je silnější!

  11. NepodléhatANI EMOCI, ANI NEMOCI.

  12. K.ano, jak se říká: URČITĚ. Být robotem na žití.

  13. dotáhl to v tomto směru daleko
    to si myslí leda vk, jeho přínos skončil v roce 1992. dostal se korytu 1) kvůli opozici, kanibalizující na svých zčásti nesmyslných kandidátech, 2) kvůli masové podpoře zlodějských privatizátorů (zdravím ods), skóre vylepšili bývalí pinglové a veksláci, 3) nejlepší klimatolog, džezmen, sympatický kolektivní hráč a teoretik jediného správného druhu obrazů se nestyděl ucházet o hlasy rudých khmerů, výměnou za koryta pro tyto pohrobky nsdap.
    ostatně, jak se výhodně privatizuje společně s komunisty, předvedl jako první estét miroslav macek, a po něm tisíce dalších, na vk dodnes s vděkem vzpomínajích ekonomů, co měli náskok před právníky.
    osobně bych uvítal, kdyby vk skončil jako husák – jako prezident zapomnění. privatizačních 600mld stejně není jak vymáhat.

  14. LB,to co popisuješ jsou jistě reálné věci, o kterých se cosi doneslo i ke mně. Ale bez ohledu na všechny své excesy se svojí tvrdošíjnou samolibostí a blahosklonným úsměvem, uznávající za sebe rovny jen sobě podobné přes mrtvoly sebevědomě kráčející nevšední kreatury, vládl a vládne dál. Je to fenomén, který se svým zarputilým jástvým vypracoval na tu nejvyšší příčku. Je to podivný diktátor. Není však krutovládce, protože k tomu nemá zde podhoubí a jistý styl zachovává. Nejsem sociolog, abych to měla v hlavě srovnané, ale ta vůle se prosadit vystupňovaná na maximum je pro mne hodna obdivu. Možná proto, že právě tohle mi je zcela cizí a ani kdybych chtěla, bych to neuměla. Jsem jiný typ.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient