Srp 202011
 

krátký poetický film, kde se budete bát i nechávat okouzlovat

Každý večer chodí ježek za svým kamarádem medvědem počítat hvězdy na obloze, popíjet čaj a si povídat. Jednou však ho zaskočí mlha a v ní plovoucí bílý kůň – lošaď.. Vstoupí do mlhy i se svým uzlíčkem, ve kterém nese malinový džem pro medvěda a rázem je všechno jinak..

Kultovní film mi za chvíli automaticky připomněl animované filmy Jiřího Trnky, svým vyzněním, svou poetikou, typem filmové hudby a k závěru jsem si vzpomněla na žabáky Kvaka a Žbluňka, o kterých jsem již nejednou se zde zmínila. Jsou to mí oblíbení hrdinové.

http://www.uloz.to/live/8220269/jozik-v-tuman-jezek-v-mlze-pohadka-animovany-rus-avi

 

 Posted by at 19.06

  15 Responses to “Ježek v mlze”

  1. Á,7 tak přímo odkazuješ k pirátování 🙂

    na uložto jsem už stáhla přes sto filmů, ale že bych takhle přímo dala odkaz na stránky, to mi přijde moc. Předpokádala bych,že si to každý najde podle názvu – kdo bude chtít a kde bude chtít.

  2. No, snad mě nějaká OSA nevyhmátne! 🙂

  3. snad to přežiju – budu si ježka v ruštině pouštět k výročí okupace.
    nu što, nádo popiť.

  4. LB,to bude teda koktejl! Já se z tebe picnu, úplně to vidím jak sjíždíš ježka stále dokola a pak už blábolíš pěkně s filmem. Ale nestíháš, jazyk se ti v hubě sotva otáčí… sotva dobíháš za textem. Moc stakanů vodky jsi pokořil! Tak zčerstva do díla, lední brtníku.

  5. Já filmy nestahuju, ani nevypaluju CDčka, a stahovat ruský film, no to bych snad musela být už posmrti 😀

  6. Sověti dělali vynikající filmy. Problém byl v tom, že ty blbé jsme viděli povinně, další problém byl v tom, že ty které byly sice dobré, byly zase příliš ruské a proto, pro běžného diváka příliš nesrozumitelné, nudné atd. Také jsme neznali historické souvislosti.
    Mimochodem : myslíte, že staré české filmy jsou skutečně tak dobré jak jsou populární? Z nich stupidnost a moralizování stříká mnohem více než z těch ruských, jenom těm našim stupiditám více rozumíme a nevnímáme je a vnímáme něco jiného.

  7. Mod,otevři se více světu 🙂 a poznáš že: Ježek v mlze je ještě lepší než Ježek v kleci

  8. Myslím si, že předpojatost dobrá moc není a člověk tak může přijít o spoustu zajímavých podnětů. Svět je černobílý a plevel roste všude. A tak je to podle mě i se starými českými filmy, jsou nám blízké přirozeně, protože jsou z nás. Souhlasím s vámi. Já se k nim ale už nevracím, je to pro mne již ztráta času. Myslím k té anonymní mase českých filmů a hlavně seriálů dvacet let zpět. Málokdy si dopřeju ten nářez. Zajímají mne už jiné věci.

  9. Nemyslel jsem jen dvacet let nazpět, i z první republiky.

  10. rusky film 🙂pamatuji si jak jsem kdysi za mlada s kamarady proklouzl na nejaky rusky film co byl nepristupny. Asi jsme chteli videt nejaky nahotinky nebo co .-) Z toho filmu si pamatuju jen dve veci, za prve ze tam porad chodil tata se synem a delali ci opravovali ohrady pro ovce a pak jedinou "erotickou" scenu kdyz manzelka toho syna kojila jejich maleho synka. Nic pro nas pubertaky k videni stejne nebylo 🙂 ale film byl tedy hustej a dodnes si to pamatuju .-)

  11. Díky za připomenutí se, musím se spojit s kamarádkou, omlouvám se, mám toho tolik a maly problém jak to, všechno ukočírovat.
    Já jsem zase viděla nějaký bulharský či maďarský film a na ten také nezapomenu. Bylo to tak naturalistické a perfektně zvládnutá ponurá atmosféra filmu, klidně bych ten zapomenutý film přirovnala k jap. Onibaba. Také jakýsi drsný pastevec ovcí na planině (pamatuji si kamenné plůtky) a jeho syn sledoval matku jak se myje obnažena v umyvadle, ale to je jen jeden vjem, celé to bylo takové tajemné a zvláštní, už si to moc nepamatuji, spíš ten pocit, tu atmosféru, kdy se mohlo stát cokoli a člověk se stále tak nějak bál a přitom těšil co bude dál..

  12. LVTy z první republiky.. na ty se člověk může dívat už většinou jen s humorným nadhledem…

  13. Viděl jsem tři ruské na sovětské poměry pornografické filmy. První byl Cikáni jdou do nebe. Byla zde úžasná poronografická scéna, kde si hlavní cikánka stále sundávala sukni a sundala si jich asi dvacet a pořád mohla pokračovat. Jak říkali staří filosofové – vše kradené si nosím sebou. Druhým byla pohádka v koprodukci s turky. Zde hlavní hrdina pozoroval hlavní hrdinku a její dvě dvorní dámy úplné nahé v jezeře.Ve filmu bylo ukázáno jak se před jezerem svlékly, šly k jezeru, byly v jezeru atd. Kamera nebyla cenzurována. Hlavní hrdina byl spokojen a tak si později hlavní hrdinku vzal.
    Třetím byl film Malá Věra. Natalie Negodová zde byla nahoře bez a oblečené měla pouze white panties.

  14. ad 11
    jestli si pamatujeme stejnou scénu s umyvadlem tak jsem ten film viděl také. Děj byl jiný. Šlo o to, že otec a syn měli zájem o jednu slečnu z vesnice, byla mladší než syn toho otce, jeho matkou nebyla. Nevím jestli o ni měli zájem současně, nebo byl syn někde ve světě – vojna? A vrátil se a ona žila s jeho otcem. Napřed žila s otcem, poté se s ním něco stalo a žila se synem. Ten film dávali během půl roku asi třikrát. V té době dávali také vynikající ruský film. Odehrával se v nějaké zapadlé lesní vesnici. Hlavní hrdinka byla řekl bych sotva dvacetiletá, poměry ve vesnici se jí nelíbily tak jednoho dne odešla podél potoka, k řece a do světa. Konec filmu. Film byl skutečně velmi pěkný.

  15. Ano, viděli jsme stejný film, byly tam také nějaké ženské pohanské orgie u hořící hranice, se mi vybavuje. Ano, jen si nemohu vzpomenout, proč a jak otec zemřel. Ten film byl moc pěkný. Pak jsem ještě viděla jeden novější. dávali ho asi před dvěma lety. Tři ruští vojáci se ocitli v jakémsi tábořišti Laponců a přechodně tam žili, zase mám velmi nejasné vzpomínky, ale utkvěla mi v hlavě promiskuitní laponka, bylo to také docela drsné.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient