Kvě 242011
 

od rána do večera

Dnes jsem celý den koukala do počítače a pročítala texty o Vieweghovi a Boženě Němcové. Poté udělala vejcuc pána V. pro dospělé a paní N. pro děti ze 3. třídy. Což o to, Viewegh šel snadno. Pár informací, pár zajímavostí, ale naše paní Božena Němcová je těžkým oříškem. A  tak jsem s přípravou textu na čtvrtek strávila času, až je mi za to hanba. Ale není to zbytečné, čím více času, tím lépe se bude mluvit zpatra. Zkusila jsem to vzít i komplexně a ukázat na časové ose léta kdy žila a jak to asi vypadalo u ní doma a vůbec v té době. Jen jedno úskalí se mi nepodařilo překonat. Jak dětem sdělit o její trochu naivní a překotné náklonnosti k mužům ducha, projevované pravděpodobně i tělesně. Tak jsem to vynechala, však nejsem žádný bulvár! Dověděla jsem se, že za nejcennější složku jejího literárního díla se považují dopisy. A nemyslí si to jen jeden historik z deseti, bude jich víc!

Na dnešní podvečerní čtení pro dospělé jsem kromě pohádek MV připravila i pohádky Arnošta Goldflama, oslavující instituci tatínka. A měly nakonec úspěch ještě větší. I když to Vieweghovo: Koho serou vánoce, ať přijde na panáka (citace: vzkaz tatínka obyvatelům domu před příchodem jéžiška), také není marný! Sešlo se nás 4, a začneme znovu po prázdninách. Doufám, že už ne v moji režii.

Letos poprvé jsem si nenapsala v lednu panu homeopatovi o pilulky na svou konstituci. Určil mi je před lety přesně. Včera jsem usoudila, že je ale potřebovat budu. Tož tak, už jsou na cestě. Je to jako v tom vtipu:

Jeden vědec jde na návštěvu ke druhému a zaujme ho podkova nad dveřmi. “Zbláznil ses? Copak v to věříš? Vždyť jsi vědec!” – “Nezbláznil jsem se, jako vědec v tyhle věci nevěřím.” – “Tak proč tam tu podkovu máš?” – “Lidi mi říkali, že to bude fungovat, i když v to nevěřím.”

Přesně to samé mi můj bývalý přítel, takto homeopat, říkal. Že to funguje nezávisle na tobě. A já to po letech mohu jednoznačně potvrdit. Nejzvláštnější je, že se dá člověk dohromady přirozeně nenápadně a postupně; až časem jednou náhodou zjistí tu změnu k lepšímu.. ani by to těm fetům nepřisuzoval, myslí si, že to zmohl sám a s bóží pomocí to odešlo do věčných lovišť samo. Hmm, ale já vím, že to je jinak. A pak je tu ještě jedna věc. Tvoje pochyby se vytratí a zase objevíš, že svět je krásné místo pro život, jak pravil ten pán, co mi ty pilulky poslal.

 Posted by at 20.54

  4 Responses to “Ze dneška”

  1. Jeden z poznatků psychologie využívaný například v lidovém léčitelství a zneužívaný sektami pro důkazy zázraků, říká : člověk má tendenci uskutečňovat svá proroctví.

  2. Na to, uskutečňovat svá proroctví, jsem krátká. Také jsem se tomu zdráhala uvěřit, že konstituční homeopatie při správném zacílení zmůže tolik a bez mé vůle. Je to podivný proces. Třeba mně to hned poprvé samovolně zbavilo chronických bolestí v kloubech na ruce a později trápení s ostruhou. Bolelo to hlavně v klidu a také při zátěži. Ještě lepší bylo se belhat. Odeznělo to nenápadně bez jakékoli podpůrné léčby. Ani jsem to zprvu nepřikládala na vrub homeopatiku. Vezmeš pilulku a zapomeneš na to; co kdyby? Jsem jako ten vědec. "Žijeme v cynické éře," prohlašuje Marxistický psychoanalytik Slavoj Žižek. "Praktikujeme naši víru, aniž bychom jí věřili. A to je na ideologii fascinující."

  3. zuzi,hopeopatie dobrý, pomohlo mi to zbavit se tak senné rýmy, ale teď mi paní, co se občas stará o mé duševní zdraví poradila tohle:
    http://www.autopatie.cz
    Vůbec to nechápu, ale prý to má ohromné výsledky. Zatím jsem do toho nešla, ale leží mi to v hlavě.

  4. Báro,to je tedy zajímavá informace. U toho pána – Jiřího Čehovského – absolvoval před lety "můj" homeopat kurz celostní homeopatie, byl hlavní tváří tohoto směru. Setkávám se s tím poprvé, to jsou věci..

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient