Úno 162011
 

pelmel

Jak říká Evina, jsem vyčarpená! Až na dno. Co vám mám povídat. K obvyklé práci se nakupilo koncem týdne a začátkem nadcházejícího neobvyklé množství obřadů, tak celé dny dívám do počítače a cosi zodpovědně a se zaujetím píšu. Bolí mě oči a tak jsem přestala i číst, abych jim ulevila. Ale co doma dělat? U televize oči namáhám též a povídat není s kým. A dělat také není co, protože v zimě nic nebaví a ruce křehnou. Když chodím do práce, moc tepla doma neužiju. Dnes jsem přišla kolem 18. hodiny, a je kolem osmé a v kuchyni jsem to vytáhla na 15°C. To si ale nestěžuji, jde o zvyk a přizpůsobení se podmínkám. Těším se na jaro, kdy budu zase moci trávit celé dny venku a nejen pracovat, ale i jen tak sedět na lavičce pod přístřeškem nebo tam vařit. Jo, musím si koupit nějaký elektrický vařič. Ten co jsem používala loni se vypálil. Zvykla jsem si na letní vaření na zahradě.

Jsem ráda, že se vyřešila záležitost s nezaplaceným hrobem spisovatele Václava Čtvrtka, všimli jste si? Možná bylo kolem toho zbytečně moc veřejného humbuku, ale co! Na chvíli to obrátilo pozornost k osobě spisovatele, který na rozdíl od Rumcajce a jeho kamarádů víl, vodníků, myslivců, formanů, motýlů a jiné žoužele, byl už poněkud v pozadí a ani nebylo vlastně známo, pokud mohu soudit, kde má hrob. A nyní to víme. V Praze na vokovickém hřbitově.

Loni jsem rekonstruovala, vzala si půjčku na stavební spoření a současně založila nové, spíš symbolické. Včera mi přišel výpis a zjistila jsem, že ve spořitelně mám o 500 Kč méně, než jsem tam vložila. Úrok činil 27,90. Zdá se, že nadešel čas změnit strategii spoření. Ale nemám svého finančního poradce, tak snad udělám nejlépe, budu-li si jen tak spořit do prasátka. A na ten bídný úrok si také ušetřím. Dvakrát si nekoupím  drahý jogurt co mi tak chutná a budu mít hned vyděláno na slušný úrok.

Mám u postele 3 knížky o žabácích na příští podvečerní čtení a chystám lechtivé čtení pro dospělé. Co číst? Toť problém. Nesmí to být moc sexuální, ale zase by to mělo být dráždivé. Ach jo. Tohle bude problém.

Přinesla jsem si domů dvě knížky a chystám se je přečíst.  Emil Hakl: Pravidla směšného chování (letos již získala Cenu Josefa Škvoreckého, v Lidovkách kniha roku 2010 byla hned 2. za Balabánem), je útlá a hned jsem poznala grafický rukopis Pavla Růta. Druhá se jmenuje Jak prodat vycpaného žraloka: prapodivné zákony ekonomiky současného umění a aukčních domů a napsal ji Don Thompson. Je čtivá, jak jsem nahlédla, je určena pro běžný populár se zájmem o moderní výtvarné umění.

Nevím kdy zvládnu doplnit na blog texty a fotografie z výletu do Heřmanova Městce, Žamberka a Litomyšle. Tento víkend zase na dva dny někam mizíme za kulturou. Ale co, hlavní je žít! zuzi

 Posted by at 20.26

  11 Responses to “Zpráva 16/2/2011”

  1. Zuzi, já jsem momentálně vyčarpená, až mi vstávaj vlasy na hlavě. :-)) Vítej do klubu. Lechtivé čtení, .:-)) co kdyby se četlo něco prachobyčejného a čtenáři se při tom navzájem lechtali. 🙂 A chechtali.

  2. No, bude vínko, tak by se to mohlo rozproudit, čtenáři třeba nakonec sami budou ctít "přitvrdit", tak abych nachystala i těžší kalibr! Teď mě napadlo .. snad tam budou zastoupena obě pohlaví. Vzájemné lechtání pohlaví téhož podporovat nebudu.

  3. :-))), vínko je dobrý nápad.

  4. Ahoj Zuzi! Dny se dlouží a já mám jarní únavu, tak ti to píšu, abys věděla, že v tom nejsi sama. A zase se nestíhám divit, co všechno stíháš. Já sice moc nekomentuju, ale chodím se sem pravidelně kochat!

  5. Ahoj Of!Díky že se stavíš, cením si každé návštěvy, a spřízněných duší obzvláště (já vím, zanecháváte stopu), já jsem v jednom kole a blogy čtu nárazově, nechci ani čtečku, protože už tak je člověk svázán tolika pravidly a musy, že to raději flákám, abych stále jen něco nemusela. Nejraději jsem když utrhnu chvilku a povaluji se s knihou ve slastném zapomenutí na vše. Ach jo! Tak se Of drž!

  6. Co číst?Mám typ: Simon Mawer Skleněný pokoj.
    Úžasná knížka, která si určitě zasloužila všechna ocenění, kterých se jí dostalo.

  7. Ahoj Zuzi,i já mám množství fotografií a zajímavých zpráv, které nestíhám dávat na blog, protože pořád je další a další neodkladný program :-)). Ale jak píšeš – hlavní je žít :-))

    Zdravím

  8. Ahoj Míšo, a těch restů bude čím dál víc 🙂

  9. Ahoj Báro, ještě jsem nečetla, ale slyšela o ní, máš přede mnou náskok 🙂

  10. Jo, Skleněný pokoj jsem četla, souhlasím, příjemné čtení. Zuzi, ráda zapůjčím, pokud jej nemáš v pracovním inventáři. 🙂
    Opět moje obligátní: Stojí za přečtení. 🙂

  11. Evi,děkuju, ráda využiju až přečtu co mám doma vychystáno, ozvu se. dík.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient