Led 202011
 

tedy ČT2

Před sametovkou to s hudbou jednoduchý. V rádiu poránu hráli Pusť vsegdá, Byla jedna píšťalička z vrbového proutí, později David, Helena, Vašek, Marta, Karel a Olympik pro ty co měli rádi něco extra tvrdýho.  A teď to hrají zase . Ale kdo to poslouchá. A co televize, ČT2, nějaká změna? Po novém roce dávají dobré filmy zase až k půlnoci, ale když jsem několikrát náhodně projela program, objevila jsem dost dobré muztiky. Co na tom že mnohdy starší! Dnes Priessnitz a včera: Sólo pro SZIDI TOBIAS … záznam živého koncertu z brněnské Staré pekárny, myslím z roku 1997. Vím, že ta Slovenka měla skladbu na albu Hapka Horáček, ale já jsem je poslední roky moc nesledovala. Včera mne však její recital nadchnul. Slyšela jsem jí poprvé. Texty jí píše manžel Peter Lipovský a hudbu skládá hráč na kytaru v její skupině Milan Vyskočáni. To je pane věc! Jednak písně samy o sobě…  jsou velmi jemné, melodické, melancholické, k pousmání a zaujaly mne hlavně texty s neobvyklými rýmy a “svojskou” poetikou různého druhu. Mám slovenštinu ráda a rozumím jí. A ten souzvuk se skupinou! Vyskočáni je sympaťák, stejně jako Szidi. Dám odkaz na 3 písně, které se mně líbily nejvíc, a právě tím o čem píšu. Zvláštní atmosférou, poetikou, svými rýmy, ale stejně… kdyby nebylo toho “celku”, samo o sobě by to nestačilo. Jo, ještě stále je co poslouchat! Poslechněte si: Na verandě, Mrak a Tak málo lásky mi dáváš. Tak co, líbí?

http://www.youtube.com/watch?v=l_IK9IRGdes

http://saprofyt.webovastranka.cz/file/231/4042

http://saprofyt.webovastranka.cz/file/231/4037_Szidi_Tobias_-_tak_malo_lasky.mp3

Opakování:

ČT2 pátek 21. 1. 2011 po půlnoci v 01:35

ČT2 středa 26. 1. 2011 v 06:30

 Posted by at 19.08

  8 Responses to “Dvojka”

  1. Zuzi, ty mi hraješ do noty. Priessnitz, moje lásky a S. Tobias jsem registrovala stejným způsobem, určitě na to mrknu. Zrovna včera jsem strávila mnoho hodin ve voze, cestou na služební cestu, a jelikož jsem neřidič, nevybírám doprovodnou hudbu. Radio Impuls, přesně tvůj výčet, ještě jsi zapomněla na Katapult. A toho občasného Nohavici mi mezi těmi všemi bylo skoro líto.

  2. Evi.Katapult! Jak jsem mohla zapomenout! :). Já mám ráda v autě ticho a povídat si, pokud řidiče to nerozptyluje a soustředí se. Mně ty rádia vadí, ale co nadělám. V práci jsem si včera ráno přišla jako nějaká zkostnatělá stařena, co brání mladým v dovádění, když jsem řekla, že mám ráda na zahradě ticho a nesnáším ty grilovací dýchánky s vyřváváním u sousedů.

  3. Zdravím,
    posílám Vám odkaz na mou oblíbenou se Szidi v podobě klipu.
    http://www.youtube.com…983GhcClkg

  4. O Szidi Tobiasz jste si mohla přečíst i na mém blogu,ale musím dodat, že mě na ni upozornil Jadomek.Jinak byla také hostem Krause, kde vykládala o své roli ve filmu, který se zrovna dostával do kin.
    Co se týká současného reportoáru rádií je to horší jak kdysi dechovka

  5. Vítám, ale to přece znám!!! Určitě jsme to spolu už někdy probírali, ale je to velmi dávno, vždycky komunikuji jen s jedním z vás, jako když si předáváte štafetu, teď je to pan Veselý.

  6. Ten komentář byl určen /3/, ale te´d jste mě znejistil, každopádně jeden z vás mě právě na tenhle klip upozornil…

  7. Pěkné, má krásný hlas. Jinak česká rádia, to snad radši nechávám bez komentáře. Nejhorší je, když to vyřvává někde v restauraci, jakože pro dobrou náladu nebo aby nebylo ticho nebo já nevim proč.

  8. Marto, pravdu díš, já slyším rádio jen náhodně, nejvíc asi v autobuse, ráda sedám za řidiče (ne kvůli tomu rádiu), nevím jestli neposlouchají náhodou všichni stejnou stanici; jsou to pořád ty samé hity co otupují člověka a postupně ho vrací do prvobytně pospolné společnosti nebo kam. Myslím, že to mají illumináti velmi dobře promyšleno 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient