Pro 252010
 

vánoční svátky

Den štědrý a první svátek vánoční se stávají pomalu minulostí. Jak jsem již zmínila, den před nadílkou na mě přišla vánoční horečka, a já se zpomalila a stáhla do sebe a už jsem v tom tempu a stavu setrvala. Držím se doma, lenoším si a věnuji se pouze drobnému domácímu udržovacímu úklidu, občasnému vaření a svým malým radostem. Po několika dnech soustavného topení jsme konečně teplotu v kuchyni vytáhli na 20°C a tak máme doma také příjemné teplo. Ven nevycházím. Topí Honza; jen poránu, když ještě spí, se odhodlám zajít do kotelny, proroštovat, přiložit uhlí – zkrátka obnovit tepelný proces. On vstává kolem poledne.  Jsem jako vypuštěná u řetězu. Živím se cukrovím a chlebíčky a spím snad 12 hodin denně, možná více. Dívám se občas na televizi, již méně, spíše čtu. Je to tím akutním nedostatkem discipliny, uvědomění a asi také potřebou pustit na chvíli běžný život ze zřetele. Ještě zítra …  a pak už se dám zase do pořádku. Začnu cvičit, méně jíst a tak … Rezignovala jsem letos na novoročenky a ani neodpovídám na hromadné smsky, zkrátka lenoším a všechny povinnosti, i ty jejichž nedodržení by se mi mohlo nějakým způsobem vymstít, jdou stranou. Nerozčiluji se, nezavdávám příčinu k rozčilování a nezavádím hovory. Žádné hovory. Proto máme doma klid. Každý ve své místnosti. Mojí se stala kuchyň, kde není počítač, ale zato tam je televize. Dnes jsem odpoledne viděla na dvojce moc krásný dokument o Slunečním cirkusu. Ohromující podívaná, zítra si nenechte ujít pokračování. Jsem tradicionalista, ale tohle pojetí cirkusu je úchvatné a mystické. Jinak čtu. Stále se hrabu v sobotní příloze Lidovek Orientace, kde jsou zveřejněny výsledky ankety Kniha roku. To mě baví, vyvstává přede mnou plejáda osobností a knih, které je zaujaly. Nacházím mezi nimi i dvě “moje”. Jednu z nich právě čtu. Vlastně jsem ji včera dočetla a začínám od toho samého autora knihu druhou, k té první patřící – ač nikde nevyřčeno. Josef Kroutvor: Klobouk, kniha a hůl  (Pulchra, 2009) a a antologii šumavských legend, pověstí a vyprávění Putování a listování (BB art, 2004). Čtu pomalu, nikam nespěchám… ještě zítra dám vale povinnostem a starostem a budu se pohybovat od stolu ke gauči a užívat si poklidu teplého domova … Měla jsem v plánu ještě popsat starý zážitek z kategorie animálního orgasmu … jak jsem se dověděla od pana Veselého, říká se tak krajnímu potešení z dobrého jídla – vzpomněla jsem si na tu příhodu prožitou cca před 6 lety, ale stále živou. Už jsem jí jednou popsala, ale na původním blogu. Ten jsem však kdysi v jednom okamžiku bez zálohy zrušila. A nic se nestalo.

 Posted by at 18.19

  4 Responses to “Dny klidu a tepla”

  1. Užívej, nespěchej, je to jednou v roce. 😉

  2. Jsem ráda,že jsi měla pěkné klidné sváteční dny :-)) My jsme měli tvým přičiněním krásné vánoce plné sladkých pusinek :-)) A že se povedly!!! Ještě jednou díky za dodanou odvahu a recept.
    Celé svátky jsem neotevřela PC a jaké bylo moje překvapení,že jsi také sledovala Sluneční cirkus.I pro mně to byl neobvyklý a silný zážitek.
    Přeju hezký zbytek vánoc 🙂

  3. Petisee, už jen jeden den…

  4. ivy, vidíš, nic to není, jen držet šlehač ve svislé poloze:). Sluneční cirkus … dnes na dvojce ve 13.30 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient