Říj 172010
 

vyzkoušela jsem nový recept

Jablečník

Potřebujete:

Jablečný a piškotový korpus:

  • 1 kg jablek (i více)
  • 2 vanilkové cukry
  • 5 vajec
  • 150 g cukru moučky
  • 3 lžíce vody
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 200 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g změklého másla nebo Hery
  • 500 g tvarohu (já měla „alobalový“, ale můžete s klidem i „vaničkový“, možná bude i lepší)
  • 1 želatina za studena (použila jsem celou, byla na 700 g hmoty)

Na ozdobení a doladění lžíce mleté skořice

Postup:

  1. Jablka opláchneme a nastrouháme na hrubším struhadle. Já jablka neloupu, ale rozkrojím na čtvrtky a ze zahnutých konců skrojím jedním – tedy dvěma :)) tahy slupku a strouhám hezky šikovně až mi zůstane v ruce slupka. je to rychlejší než jablka celá loupat. Jablka smíchám s dvěma vanilkovými cukry. Plech s vyšším okrajem vyložím pečícím papírem a jablka rozložím po celém plechu.
  2. Uděláme piškot. Já jednoduše vyklepnu celá vejce do mísy, přidám cukr a vodu a šlehačem šlehám, až je směs optimálně napěněná,  šlehám dále, postupně zašlehávám mouku promísenou s kypřícím práškem.
  3. Těsto naliju rovnoměrně na jablka a peču v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 minut
  4. Upečený korpus přikryju opatrně plechem vystlaným alobalem a překlopím, poté odstraním pečící papír a nechám vychladnout
  5. mezitím připravíme tvarohovou náplň: Změklé máslo rozetřeme s cukrem, přidáme tvarohy a ušleháme společně s moučkovým a vanilkovým cukrem. nakonec do směsi vpravíme želatinu připravenou podle návodu na sáčku a zašleháme. Já jsem použila hnětací metly, protože tvaroh z alobalu je suchý, mohla jsem přidat trochu mléka, ale neučinila jsem tak.
  6. Tvarohovou náplň rozetřeme na jablkovou a dáme do lednice tuhnout. Nejlépe přes noc, aby se jednotlivé vrstvy a ingredience smísily v lahodnou konsistenční hmotu, vynikající chuti. V závěru posypeme moučník mletou skořicí.

Tak klidně pečte, zaručuji že si pochutnáte, jako vždy když vám tadí Zuzi 🙂

Fotky z různých stádií přípravy moučníku (já jsem pracovala od oka a mouky dala více než bylo potřeba a jablek možná o něco méně, tak se spíše držte receptu)

 Posted by at 9.33

  3 Responses to “Výborný jablečník s tvarohem”

  1. Dík, vvýsledek vypadá hezky načechraně, holt převracecí aj. fígle 😉

  2. Díky, bos. dnes škoda času vařit, svítí slunce!

  3. Tady moc ne, ale stejně se s ničím nepiplám 😉

Leave a Reply to bosorka Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Web vyrobili ve Webklient.cz