Zář 122010
 

a já sedím doma + bonus – dva černý ze zahrady

Po zážitkovém Jičíně trávím ten krásný víkend doma prací. Vylezla jsem z doupěte pouze v pátek odpoledne, kdy se u nás otvírala nová sportovní hala, s dechovkou a mažoretkami, a já se šla podívat na mažoretku, s kterou jsem prodávala na jarmarku staré knihy. Hala je tak nějak vzdušná, funkční, barevná, ale ta stará z padesátých měla zase patinu ale byla opotřebovaná k smrti. Tak se zbourala a za pomoci evropských peněz se postavila nová.

 

 

 

S oranžovou páskou nad hlavou starosta Novotný a vedle něho ve světlém Imgich Bugár, držitel mnoha medailí.
 
 Včera ožilo naše malé opuštěné nádraží. Charitativní akce, – výtěžek jde pro lidi s poškozením míchy, a její doprovodný program, na naše nefunkční nádraží (koleje dosud leží, semafory blikají, vlaky zastavují) přivezl výstavu speciálních vagonů – dětská herna, kino-vagon s promítáním pohádek, výstavu historie jízdenek, dále zde byly pochoutky z pravá venkovské zabíjačky, vystoupení dechovky a Ivana Hlase.  Zde jsem již nebyla.
 
Tolik oficiálně.  Já jsem se dala do vaření a domácích prací. Nejvíce času věnuji loupání ořechů. Louskáček od vietnamců jsem zničila, zakopila jsem tedy nový stejného vzhledu,  2x tak drahý, v nevietnamském obchodu a zatím ten maraton vydržel. Jdu pokračovat. Pracuji, abych měla uděláno, a koncem měsíce mohla odjet se  podívat k sousedům, do Rakouska. 
 
 
 Posted by at 8.51

  9 Responses to “Pestrý víkend v našem městě”

  1. Zuzi, zkus Čajkovského louskáčka, ten by to možná rozlouskl. :–))

  2. Jo, to by šlo, kdyby mi sem přibaletil na zahradu hned bych ho zaměstnala. Za dva dny jsem rozlouskla velkou krabici ořechů, takovou od vína, vysokou. A mám tu ještě jednu nerozlousknutou. Snad to během týdne zvládnu. Nabyla jsem jisté zručnosti. Letos se ořechy neurodily, a to je dobře. všeho moc škodí.

  3. Určitě, přibaletil by a rozlouskl by to zubama.

  4. Hmm, to by musel být dobře stavěný louskáček! Něco jako kulturista.. To by se louskalo!

  5. šelma by potřebovala maskovací kožich.

  6. No, to jo, viděla jsem ji z okna v podkroví, byla tam na slunci rozvalená jak amorfní hmota, jak rozlitej dehet 🙂 – ale v pohotovosti! Jen jsem se přiblížila s foťákem, zbystřila a posléze zdrhla.

  7. Líbí se mi, že vypadá jak forma na velikonočního beránka …

  8. Zuzi,zdravím po dlouhé době. Chci strávit hezké chvilky, tak brouzdám po Tvém blogu a čtu, co jsem během léta zameškala. Trochu jsme cestovali, tak teď mám restíky a doháním a koukám, co se kde na mých oblíbených stránkách děje. Hezké dny, Míša

  9. Ahoj Míšo, to je dobře, že jste si tak užívali, závidím vám tu možnost a vzájemné společenství, ale v dobrým :)))

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient