Srp 162010
 

Lasagne už tu jednou byly zde, ale zkusila jsem recept krapet jiný, jednodušší

800-1000 g mletého masa, 2-3 mrkve, kousek celeru, obrovská cibule, 8 stroužků česneku, 20 dg nakrájené anglické slaniny (ale obejdete se i bez té slaniny, myslím že je v tomto receptu zcela zbytečná, je to jako nosit dříví do lesa), 25 dg tvrdého sýra – hrubě nastrouhat, pořádná lžíce plnotučné hořčice,  rajský protlak, podle chuti kečup, kostička nebo dvě masoxu, 1 balení suchých lasagní (Panzani z Albertu, jeden balíček z dvojitého balení postačí), olej, oregáno pepř, sůl.

česnek (stroužek před krájením jedním pobybem nože naplocho podrtíme) a cibuli nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli a česnek jemně osmažíme na oleji, orestujeme zeleninu, přidáme mleté maso, orestujeme a za chvilku přidáme koření . Vše co je vypsáno, mírně nebo vůbec podlijeme vodou (lžíce či dvě). 10-15 minut podusíme, občas mícháme. Dochutit solí, pepřem podle sebe.

Pekáček vysteleme papírem na pečení , můžeš pekáč mírně namočit aby kladené přilnulo.
Začínáme vrstvou masové směsi, na ni vrstvu anglické (doporučuji vynechat), posypeme hezky sýrem a rozložíme plátky lasagní a prsty velmi dobře vše stlačíme. Není to vůbec nutné, ale já na lasagne případně z rozmaru naliju vrstvičku bešamelu – rozetřu nožem (bešamel: v horké vodě rozpustím instantní jíšku a doleju mlékem, celkem husté, ochutím nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a solí, ta asi 1/4 litru celkem), tento postup 3-4x opakovat, končíš maso, sýr!!!. Zakryješ alobalem a 40 minut při 180°C zapékáš v troubě a dále ještě 5 minut bez alobalu aby sýr zezlátl.

 Posted by at 12.26

  10 Responses to “Lasagne jednoduše”

  1. jééé děkuju! Do lasagní se mi nikdy nechtělo, protože jsem si myslela, bůhvíjak to není složité! Ale takhle to ani nevypadá! Vyzkouším :o)))

  2. To těsto sušené už mám doma asi rok a pořád ne a ne se do toho pustit:-/
    Vypada, že to máš nějaké suché ne? já teda miluju Lasagne, často si je různě dávám ( ty poslední u nás naproti v hospodě tekly tak, že se to muselo nabírat lžící a ani nebyly dobré:-( ) ale znám je teda jen o dost mokřejší.

  3. Jarmilko, dej vědět až to dopadne, dík. 🙂

  4. Mod, jsou hezky šťavnaté, tyhle jsou vytažené z lednice, proto ztuhlé, tuku je tam přiměřeně prorostlému vepřovému z řeznické směsi neznámého původu od pana řezníka Čejky (Tome?!)

  5. ahaaaa:-))

  6. Aha, u nás vůbec nepršelo, představ si!

  7. Zkouším si to představit, ale moc mi to nejde:-)

  8. Tak už je to pasé, pozdě k ránu se to přehnalo i našimi končinami!

  9. do lasagni se porad chci poustet a porad jsem nenasla odvahu. A mam je pritom rada! To testo se tam dava sucky- je to placka testoviny, clovek by rekl ze se predem musi uvarit? A roztahne se to nejak nebo se platkama pokreje presne ta plocha na jakou chcem lasagne mit?

  10. Spoon, dava se to tam suchy, ale musíš to přitisknout, aby to bylo ve vlhku, nebo na ně nalít bešamel, ten to jistí. Změkne to hezky, nevaří se. Kladou se vedle sebe bez přesahu nebo mezer. Neroztáhnou se, ale tak nějak trochu zvlní…zkus to!

Leave a Reply to spoon Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient