Srp 072010
 

… mě baví! Jen právě nevím jak jim vyhovět.Večer jsem měla hodně napilno. V rámci likvidace vyloupaných ořechů jsem se večer po osmé dala do pečení. Bláhově jsem začala "vařit" venku a před válením mě zaskočila tma. Vyrobila jsem 4 plechy ořechových placek tedy už doma, dvě s ořechovou krustou. Takže za chvíli se dám do jejich plnění a radost vám udělám později fotografií toho vysokého řezu! S notnou dávkou únavy jsem skončila s pečením a vzpomněla jsem si, že mám v pračce dopráno. O jé, koukám, zase na mě něco bliká, celý rok a nic a najednou se to těleso rozhovořilo. C 02… hmm, copak to asi znamená. Aha, ono by to chtělo něco udělat s předníma nožičkama, aby to přestalo ramplovat. No, podíváme se na to, snad i tohle samostudiem a následnou aplikací konkrétní informace tohle zuzi zvládne!  A pak … snad už ta pračka pro letošek dokecala, na takový její řeči nejsem zvědavá! zuzi

 Posted by at 10.03

  13 Responses to “Komunikace s předměty”

  1. a co ta šťáva ořechovka? Vezmeme několik tun zralých vlašáků, usušíme, pak z nich vylisujeme šťávu a tu stáčíme do demižonů 🙂 Už minulý rok jsem tu dával recept!

  2. Ořechy jsou na stromě a doufám, že tam ještě nejméně měsíc zůstanou:-)

  3. ch ch, ořechovka … letos jsem dělala rybízovku, je to nějak moc přírodní, člověka zvyklého na sirupy z obchodu to skoro porazí :). Vzpomínám si na tvoji ořechovku :). Musím ještě vymlátit staré, nějak jsem polevila, když to nestihnu, v zimě s nimi zatápím, je to přírodní ekologické zatápění.

  4. Vyhovět je občas obtížné, ale nesmírně uspokojující – máloco člověka tak pohladí, jako dobře do knihovny vřazená kniha.

  5. Já dělala letos jahodovou marmeládu,možná spíš džem, poprvé v životě. Vyrobila se mi taková podivná hmota neurčitého vzhledu, konzistence a chuti, ale dětem to moc chutná, dokonce tuhle projevily k snídani přáni, namazat rohlíky touhle marmeládou:-))

  6. existuje záchranná stanice pro veverky, třeba by se jim tvé ořechy hodily víc, než když půjdou na zátop..
    http://veveraci.bloudil.cz
    http://veveratka.cz

  7. TSu mne si to posbírají , od lískových, po vlašské, samy, a mi jim to rádi přenecháme:-)

  8. Mod, i kolegyně, nemladá, letos vyráběla poprvé džem a libovala si jako ty, s těmi pytlíky od doktora Oe se to dělá!!!

  9. No jo, ořechy … já myslím, že letos je mimořádně spotřebuji sama, tak nějak se snažím všechno zužitkovat. Něco ale odtahají myši do svých skrytých zákoutí, jak občas objevuji jejich zásobárny.

  10. No já myslím, že se mi stal problém tím, že jsem jednak neměla pytlík, ale pytel už namíchaný s cukrem, na kterém byla napsaná dávka v poměru k ovoci, jenže ty jahody byly málo šťavnaté, spíš byly hodně dužnaté a tudíž sice vážily váhu X, ale ta obsahovala extrémně málo vody a proto mi z toho vznikla taková hustá věc:-)

  11. Já to dělám z pytlíku, ty želírovací cukry v pytli jsem ještě nezkusila.

  12. mnaaammm posli nejaky! 🙂

  13. ale, ale ty jedna maškrtnice :)))

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient