Dub 062010
 

Dva, z několika spolupracujících chlapců na mé budoucí nové kuchyni, dnes v poledne rozhodli, že mi nic jiného nezbývá než udělat na podlaze beton. Zítra vyklízím kuchyň neznámo kam a přesunuji vaření na venkovní ohniště. Budeme fungovat tak nějak po trampsku, počítám. Možná postavím i stan, abych si to užila.

Prosím vás, nemáte pro mne dobrý tip na dřezovou baterii, bude umístěna v otvoru linky, nikoli na zdi. Hledám něco optimálního, ne luxus, ale spolehlivou praktickou věc. Čím déle zkoumám internet a katalogy, tím více chaosu v mé hlavě.  Tohle na mne není, nejde to vybírat emočně jako umělecké dílo, nehledě k tomu, že jsem zatím s žádnou baterií  nenavázala mimosmyslové spojení, a tím pádem v tom nemám vůbec jasno.  Z praktického pohledu je výběr pro mne ještě nesnadnější … děkuji.

Málem bych v tom dnešním hektickém dni, kdy jsem absolvovala 1 besedu o knihách, 1 pohřeb, několik pracovních schůzek, několik telefonátů s cílem prodat  = zbavit se nemovitých věcí, a hodinový rozhovor na skype, zapomněla, že jsem si popovídala s pánem, který sleduje každoročně světlušky. Poznatky ale nechám na zítra. 

 

 Posted by at 21.47

  23 Responses to “Cikánskej život …”

  1. No jo, je sucho. Chtělo by to, aby zítra zapršelo.
    To byl vtiíp
    ne, typ nemám

  2. Snad 90% baterií už se vyrábí do díry v desce a ne do zdi. No zkus třeba hledat tady http://vodovodni-baterie.net…tml, mnoho druhů za slušné ceny!

  3. nebo sprchovací:-)http://vodovodni-baterie.net…html

  4. Doporučuju jednopákovou baterii, aby se dala ovládat i loktem, což se někdy hodí, a s výsuvnou koncovkou – z dřezu kouká normálně zahnutá trubka jako obrácené J, ale když vezmeš koncovku, vytáhneš ji z té trubky, protože je to vlastně schovaná hadice, a můžeš v dřezu šmejdit proudem vody, kde potřebuješ. Předpokládá to ale pod dřezem určité místo, protože se tam ta hadice v zasunuté poloze schovává. Z čistě praktických důvodů pro toho, kdo to bude montovat, bych před pevným preferoval hadicové připojení do zdi (hadice má na sobě kovovou punčochu); taky to eliminuje rázy při prudkém zavření vody (problém pákových baterií montovaných na staré rozvody, při prudkém zavření prdla trubka, což při pomalu se uzavírajícím kohoutku nehrozilo). Konec přednášky, děkuju za pozornost. Ale nejsem odborník, jen kutil, takže to ber jako názor… 🙂

  5. [1]Hele, nesejčkuj, jo?? 🙂

  6. Mám baterii, pákovou s vysunovací sprchovou hlavicí. Moc se osvědčila, je to něco takovýho: http://www.levna-koupelna.cz…d=48

  7. [2]Dík Mod, to je dobrej odkaz.

  8. [4]Kutile děkuju za konkrétní typ a radu, domluvím se s instalatérem. Ne nadarmo si říkáš kutil 🙂

  9. [6]Dík Sejra, uvažuji vážně o takové, musím ale zjistit jestli to má s tou naší vodou, která je plná minerálů, hlavně železa, smysl, s tou sprškou, kvůli zanášení trysek …

  10. Omlouvám se, že zase rejpu – ale osobně by mi tahle baterie (6 – Sejra) nevyhovovala, protože když zastavíš vodu, ještě její zbyteček jakoby dokapává a ten zbyteček neodkápne svisle, nýbrž sjede šikmo po tom rameni až ke kořenu té baterie a zanechá stopu. A kapka ke kapce a cestička je vyšlapaná, obzvláště je-li voda plná minerálů. Anebo se to musí furt utírat. Výhodnější je obrácené J, kde se voda na tu trubku vůbec nedostane (relativně). Ne, nejsem puntičkář…

  11. ad 10Jasně, to je pravda, ale to je pak kuchyň pro vztek, né pro radost. V kuchyni se vaří a né pořád něco leští a uklízí. A mě vyhovuje to vyndání sprchy, opláchnutí zeleniny nebo napuštění hrnce vodou, který stojí na pracovní desce a nemusím ho rvát do dřezu, kde se zespoda odře (furt máme nějaký nádobí ve dřezu) nebo namočí a pak to na plotně prská. Nějaká kapička zespodu je mi ukradená, chci pohodlně vařit a dobře se najíst:-)

    Zuzi – máme to už sedm let a žádný problém se zanášením není. Spíš s tlakem – když jedem na studni, kde je nižší tlak, nefunguje moc dobře přepínání na sprchování.

  12. Kutil a SejraDík moc za radu, tak jsem si to představovala. Sprchový zvolím určitě, to jste mě přesvědčili, byla jsem se podívat vedle v instalaterským obchodě a měli tam takový jako Sejra za 1200. Ještě jsem objevila toto:
    http://vodovodni-baterie.net…html

  13. nebo ta, je to však dražší:
    http://vodovodni-baterie.net…html

  14. Já teda sprchovací nikdy nevolila, nevím, jestli bych to používala, ale dlouhou hubici preferuju rozhodně:-)

  15. Zuzi, ty tve posl. odkazy baterií jsou lepší, že mají větší oblouk a tak nic po ničem nestéká, ověřeno vl. zkušeností, i proud vody tam lepe smeruje. Ty vyšší baterie jsou lepsi i na nalevání vyšších nádob a možné pořádné naplnění dřezu. Uplne levne se pry nevyplatí kupovat, maji vnitřky plastové, ne keramické, nevydrží. Sprchou se dobře oplachuje celý dřez a salát.

  16. Dík za názor Bos, jen je podivné, že tyhle typy nejsou víc oblíbené, u některých výrobců vůbec nejsou zastoupeny, zato těch Sejrových spršek je všude hafo na výběr. Asi se v tom už moc šťourám.
    Včera jsmem/jsme už částečně vyklízeli, v pondělí se začne dělat na betonech.

  17. ZuziTy v odkazech vypadají moc pěkně, mohly by i bejt kvalitní (aspoň cena tomu napovídá)
    Bos má pravdu, ty levné mají vnitřek plastový a po čase začnou kapat a dá se to opravit nějak hrozně blbě neli přímo výměnou celé baterie.

  18. Co říkáte téhle?http://www.koupelny-sen.cz…aterie

    ta se mi asi líbí nejvíc …

  19. V mailu mas moji baterii vyfocenou,
    vyrobce mohu zjistit.

  20. Jo tahle vypadá hodně dobře a účelně

  21. ZuziJo, ta baterie vypadá moc dobře!

  22. Taky zvaž nakolik je to silný dodavatel/výrobce, zda za rok bude třeba možná reklamace/bude existovat. Já zvolila místního dodavatele co dodává jím osvedceného vyrobce a vyplatilo se to. A ty hodně vysoký ramena se prý hodí spíše na samostatné ostrůvky, ne pod běžnou linku.

  23. Instalatér rozhodlpřed několika minutami o slovenské baterii Sagitarius, typ Sejra a Bos, tedy bez toho ramínka, máme tady velkoobchod a jsou lehce k dostání náhradní díly. Říkal, že nejlepší jsou silikonové hadice, protože pěkně kloužou, ale je to prý fuk, dá se to snadno vyměnit, až odejde ta původní… Děkuju za vaše rady.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient