doporučují železničářské odbory
Teplé placky
Tip na tento pokrm jsem získala na blogu výtvarníka Kokolii. Zaujalo mne a dnes jsem vyzkoušela. Hostím totiž právě nyní tímto pokrmem multikulturní skupinu dvou šachistů vietnamské národnosti a ředitele vesnické malotřídky z Petrovic. Vařila jsem tedy večeři pro 6 osob.
Potřebujete: 5 brambor najemno nastrouhat, 4 vejce, mouka hladká a hrubá tak napůl cca celkem 30 Dg (velmi hrubý odhad, i více), mléko 1/4 l (hrubý odhad dle konzistence směsi), sůl cca 1 čajová lžička rovná …
6 stroužků česneku nadrtit, sůl, pepř mletý, majoránka – nešetřit, pórek nakrájet na kolečka cca 15 cm délka válečku, 1 velká mrkev najemno nastrouhat, cca 30 Dg kysaného zelí. je-li doma petržel kudrnka, možno též použít.
Brambory a mrkev nastrouhat, vejce, mouka, pórek, okořenit, vymíchat a vyvážit do polotekuta a smažit.
zuzi
Škoda, že tu není smajlík palce nahoru.-)))))))))
Problém je v tom posledním slově… bude to nacucaný omastkem. :-/
Teo si do tech teplejch musí rejpnout;-))))
Lor, temto pokrm by si ho zasloužil právem!
Teo, jo, je to mastný ale dobrý. Dopad lze zmírnit osušením v papírovém ubrousku.
Bramboráčky s pórkem jsem ještě nezkoušela. Ale s cibulí už ano a jsou dobré!
Ano, ono to tam všechno zaniká … mrkev, pórek, jen to zelí z toho chuťově vyčuhuje a ten bramborák činí zvláštním, že to není takový konzistentní, myslím, když do toho kousneš, zelí není na kaši, nebo jak bych to vyjádřila …
U nás děláme bramboráky se zelím (bez česneku, ale s majoránkou a tymiánem), říkáme jim zelníky a jsou také dobré (a mastné, mňam)
Míšo, dík. zelníky … to už jsem někdy slyšela, mrkla jsem na web a koukám, že se dělají všude jinak a dokonce některé vaří, jiné pečou a další jsou bez brambor. Poznávacím znakem je však přítomnost zelí!