a další lákavé pokrmy ve fotografii
Sýrové placičky jsme už spolu vařili, vzpomínáte????? Jsou zde
…. a níže v tom samém textu vidíte ořechový medový dortík z litomyšlské cukrárny, ten jsme také před časem vařili, ale své fotky tohoto výtvoru mám až z tohoto víkendového pečení, tak se podívejte a také jsem je doplnila k tomu receptu.
Ale dnes budeme péci zelné placičky. Pekla jsem v neděli a setkaly se s výborným ohlasem… snad se vám také povedou …jako mně!
Zelné placičky
Potřebujete:
6 velkých brambor uvařených ve slupce | malá sklenička sterilovaného zelí nebo cca 300 g kysaného | 2 vejce | 4 stroužky česneku | 1 lžička soli | mletý pepř | 10 lžic polohrubé mouky | strouhánka | olej nebo tuk na smažení
Postup:
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme scezené a na cedníku posléze vytlačené zelí, , prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a mouku, hrst strouhánky. Promícháme a zpracujeme tužší těsto, které v ruce uhňahňáme na placičky, tak akorát. Můžeme přidat strouhánku i mouku, aby těsto nebylo řídké, a kdo chce bonus, může obohatit směs nahrubo nastrouhaným salámem – množství od oka. Obalíme placičky nasucho ve strouhánce a smažíme v rozpáleném tuku nebo oleji z obou stran dozlatova.
inspirací zelných placiček mi byl recept na chytré ženě zuzi
mnaaaaaaaaaaaammmmm
Joo!
Neco mnam z cerstveho zelí by nebylo? Je sezona:-)Ale čerstvé salaty uz ne, po tech uz prdí celá rodina:-)))
Bos, něco jednoduchého mne napadlo, ale musím to vyzkoušet …
Me taky, uz to zkouším – do číny;-)
Nase orechovy moucniky vypadaj stejne uzasne 😉 Placicky? Spis placky! I kdyz mozna ta fotka jenom zkresluje 🙂
Bosorkahodně zelí s vepřovou pečení a jemným knedlíčkem, to by nešlo?
Bosorko, zkus
Dušené zelí s těstovinami:
Použité suroviny:
1 malá hlávka bílého zelí | 1 cibule | 4 lžičky krystalového cukru | dle chuti: máslo | dle chuti: sůl | 250 g těstovin | dle chuti: jablečný ocet na dochucení
Postup:
Dáme si vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Mezitím si v hrnci rozehřejeme máslo a přisypeme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Potom přidáme nakrouhané zelí, jemně pokrájenou cibuli, osolíme, dobře promícháme a na nejmírnějším plameni bez podlití dusíme pod pokličkou. Zelí dochutíme jablečným octem. Hotové těstoviny přimícháme k měkkému zelí a můžeme podávat.
neboZapékané těstoviny:
Suroviny:
500 g hlávkového zelí 500 g MAGGI Turbánky 2 dcl MAGGI Zlatý zeleninový bujón 250 g šunky 3 lžíce rajského protlaku 1 ks papriky 100 g sýru 1 špetka sůl , pepř
Příprava:
Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme s polovinou vývaru z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu.
Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
Do druhé poloviny vývaru přidáme protlak a dáme do vody, ve které vaříme MAGGI Turbánky (???)
Uvařené těstoviny promícháme se zelím a šunkou. Směs osolíme a opepříme. Potom dáme na pekáček a posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
Sejra, nedelam domaci knedliky a kupovane nechci;-)Jinak by to bylo klasicke a na zimu dobré řešení, zapít to kval. pivem a nohy na stůl…
Zuzi – testoviny se zelím? To by me nenapadlo, dost odvazna kombinace. MAGGI Turbánky teda slyším poprve, zkusim guglit;-)
To jsou nějaký komerční těstoviny, které mediálně podporuje jakýsi web, z kterého jsem to stáhla … už jsem tu informaci pustila z hlavy :))) je to fuk jaký použiješ, no ni???
Bos, já nikdy domácí knedlíky nedělala a bohdá asi nikdy už neudělám …
Tak jsem rychle osmahla prouzky zelí, do křehka, až chutnalo jako osmahnutá cibulka, okořenila, osolila, dohazela k tomu další zeleninu a slunečnicová semínka misto arašídových – a byla to chutna minutka ala čína. Dokonce to doma jedli všichni 😉
Zuzi,já taky nikdy ne, jsem knedlíková a bůčková panna, jak občas říkám :-)Z receptu nebylo zcela jasné, co to je, ty Turbánky. Je jasny, ze muzou bejt, jaky chtejí, shánět je nebudu, nejsem Maggy fanoušek, fakt stačí obyč., jen nejake z tvrdé pšenice, doporučuju, ma to lepší vlastnosti a menší glykemicky index. Tj. vyhladneš po nich az za dýl a "vlna nasycení" není tak náhlá. Snad je blondyny popis srozumitelny;-)
hmmm aa kde jsou původní placičkýýýýýý???
Já je tu pořád vidím, ty ne?
Nemohu je zapřít :), ale kromě spoon tu nikdo hlasitě nadšení nevyjadřuje :)…
Zuzi, ja je znam, jsou dobry i jen ze zeli a mouky;-)jen se mi do nich nechce, je to patlárna:-)
Úžasné recepty – zelí jsme dostali teď asi pět hlávek a dumám, co s nima krom klasické přílohové podoby, tak se sem zítra vrátím.. díky za tipy..
Ahoj sabe! je krásné být užitečný :)))))
Já bych si dala husu, s červeným i bílým a trojvariací knedlíků:-))
Mod,znám, tom u se u nás říká Táborská bašta!
Táborská bašta? a jak z toho člověk pozná, co si chce dát??
Místní vědí a ostatní se mohou zeptat :))