Lis 102009
 

a další lákavé pokrmy ve fotografii

Sýrové placičky jsme už spolu vařili, vzpomínáte????? Jsou zde

…. a níže v tom samém textu  vidíte ořechový medový dortík z litomyšlské cukrárny, ten jsme také před časem vařili, ale své fotky tohoto výtvoru mám až z tohoto víkendového pečení, tak se podívejte a také jsem je doplnila k tomu receptu.

/files/orechovy_zdenka.jpg

Ale dnes budeme péci zelné placičky. Pekla jsem v neděli a setkaly se s výborným ohlasem… snad se vám také povedou …jako mně!

Zelné placičky

Potřebujete:
6 velkých brambor uvařených ve slupce | malá sklenička sterilovaného zelí nebo cca 300 g kysaného | 2 vejce | 4 stroužky česneku | 1 lžička soli | mletý pepř | 10 lžic polohrubé mouky | strouhánka | olej nebo tuk na smažení
Postup:
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme scezené a na cedníku posléze vytlačené  zelí, , prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a mouku, hrst strouhánky. Promícháme a zpracujeme tužší těsto, které v ruce uhňahňáme na placičky, tak akorát. Můžeme přidat strouhánku i mouku, aby těsto nebylo řídké, a kdo chce bonus, může obohatit směs nahrubo nastrouhaným salámem – množství od oka. Obalíme placičky nasucho ve strouhánce a smažíme v rozpáleném tuku nebo oleji z obou stran dozlatova.

zelne_placicky

inspirací zelných placiček mi byl recept na chytré ženě  zuzi

 

 

 Posted by at 19.22

  24 Responses to “Placičkýýýýýýýýýý”

  1. mnaaaaaaaaaaaammmmm

  2. Joo!

  3. Neco mnam z cerstveho zelí by nebylo? Je sezona:-)Ale čerstvé salaty uz ne, po tech uz prdí celá rodina:-)))

  4. Bos, něco jednoduchého mne napadlo, ale musím to vyzkoušet …

  5. Me taky, uz to zkouším – do číny;-)

  6. Nase orechovy moucniky vypadaj stejne uzasne 😉 Placicky? Spis placky! I kdyz mozna ta fotka jenom zkresluje 🙂

  7. Bosorkahodně zelí s vepřovou pečení a jemným knedlíčkem, to by nešlo?

  8. Bosorko, zkus
    Dušené zelí s těstovinami:

    Použité suroviny:
    1 malá hlávka bílého zelí | 1 cibule | 4 lžičky krystalového cukru | dle chuti: máslo | dle chuti: sůl | 250 g těstovin | dle chuti: jablečný ocet na dochucení
    Postup:
    Dáme si vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Mezitím si v hrnci rozehřejeme máslo a přisypeme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Potom přidáme nakrouhané zelí, jemně pokrájenou cibuli, osolíme, dobře promícháme a na nejmírnějším plameni bez podlití dusíme pod pokličkou. Zelí dochutíme jablečným octem. Hotové těstoviny přimícháme k měkkému zelí a můžeme podávat.

  9. neboZapékané těstoviny:

    Suroviny:

    500 g hlávkového zelí 500 g MAGGI Turbánky 2 dcl MAGGI Zlatý zeleninový bujón 250 g šunky 3 lžíce rajského protlaku 1 ks papriky 100 g sýru 1 špetka sůl , pepř
    Příprava:

    Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme s polovinou vývaru z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu.

    Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.

    Do druhé poloviny vývaru přidáme protlak a dáme do vody, ve které vaříme MAGGI Turbánky (???)

    Uvařené těstoviny promícháme se zelím a šunkou. Směs osolíme a opepříme. Potom dáme na pekáček a posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

  10. Sejra, nedelam domaci knedliky a kupovane nechci;-)Jinak by to bylo klasicke a na zimu dobré řešení, zapít to kval. pivem a nohy na stůl…
    Zuzi – testoviny se zelím? To by me nenapadlo, dost odvazna kombinace. MAGGI Turbánky teda slyším poprve, zkusim guglit;-)

  11. To jsou nějaký komerční těstoviny, které mediálně podporuje jakýsi web, z kterého jsem to stáhla … už jsem tu informaci pustila z hlavy :))) je to fuk jaký použiješ, no ni???

  12. Bos, já nikdy domácí knedlíky nedělala a bohdá asi nikdy už neudělám …

  13. Tak jsem rychle osmahla prouzky zelí, do křehka, až chutnalo jako osmahnutá cibulka, okořenila, osolila, dohazela k tomu další zeleninu a slunečnicová semínka misto arašídových – a byla to chutna minutka ala čína. Dokonce to doma jedli všichni 😉

  14. Zuzi,já taky nikdy ne, jsem knedlíková a bůčková panna, jak občas říkám :-)Z receptu nebylo zcela jasné, co to je, ty Turbánky. Je jasny, ze muzou bejt, jaky chtejí, shánět je nebudu, nejsem Maggy fanoušek, fakt stačí obyč., jen nejake z tvrdé pšenice, doporučuju, ma to lepší vlastnosti a menší glykemicky index. Tj. vyhladneš po nich az za dýl a "vlna nasycení" není tak náhlá. Snad je blondyny popis srozumitelny;-)

  15. hmmm aa kde jsou původní placičkýýýýýý???

  16. Já je tu pořád vidím, ty ne?

  17. Nemohu je zapřít :), ale kromě spoon tu nikdo hlasitě nadšení nevyjadřuje :)…

  18. Zuzi, ja je znam, jsou dobry i jen ze zeli a mouky;-)jen se mi do nich nechce, je to patlárna:-)

  19. Úžasné recepty – zelí jsme dostali teď asi pět hlávek a dumám, co s nima krom klasické přílohové podoby, tak se sem zítra vrátím.. díky za tipy..

  20. Ahoj sabe! je krásné být užitečný :)))))

  21. Já bych si dala husu, s červeným i bílým a trojvariací knedlíků:-))

  22. Mod,znám, tom u se u nás říká Táborská bašta!

  23. Táborská bašta? a jak z toho člověk pozná, co si chce dát??

  24. Místní vědí a ostatní se mohou zeptat :))

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient