Srp 172009
 

Tak jsem vám na několik dní sloužila v oddělení dospělých čtenářů. Je to pro mne velmi osvěžující a vždy mne to nakopne, tedy má to něco do sebe po tom roce mezi dětmi. Konverzace s dospělou populací mě docela baví, i když ani ty děti nezatracuju. Jsou bezprostřední a zaujmete-li je, není většího pocitu uspokojení … tedy je to takové okřídlené úsloví, a tak to prosím berte s rezervou!
Městské muzeum stále ještě nefunguje, a tak jsme v tomto prázdninovém čase v naší obci jediníými prodejci těch dřevěných turistických placek s očkem. Znáte je, ne??? Nikdy by mě nenapadlo, že je to takový hit! Něco jako ty kešky. Přirovnala bych to zcela vědomě z radosti z šopingu. Je to lautr stejné. Chci to mít, a jak to mám, ztratím o to zájem. Chci zase něco dalšího. Ano, je to na první pohled taková lepší , ušlechtilejší forma nakupování – vlastnění. Sběratelství.
Já fakt nevím, nechci sběratelům dřevěných placek křivdit, snad se tím i doma po večerech opájejí, nebo se v tom převaluji, já nevim, ale po těch několika dnech mám spíše pocit, že je to taková honba mít TOHO co nejvíc. Abych to těm nakupujícím alespoň trochu ozvláštnila a neproběhl jen ten prostý šoping tj. výměna peněz za zboží, navazuji s nimi řeč! Chodí mladí i starší a já jim dávám celý balík placek, aby si vybrali ten správný odstín dřeva a barvu vypálení motivu. Už jsem se  naučila, že si náročnější zákazníci chtějí zodpovědně vybrat a mnohdy se nemohou rozhodnout. A tu přichází moje chvíle a vyzvídám, kolik mají doma placek a kam je dávají a jestli placky kupují sobě nebo doma manželovi a tak! Věřili byste tomu, že opravdu existují sběratelé placek (myslím, že je více žen), kteří nepotřebují pocítit nad plackou ten stavovský pocit: Já jsem zde byla. Ne on tam byl někdo jiný a placku přivezl. Dověděla jsem se dnes, že placek základní sady je vydáno kolem 1600. Pak ještě různé příležitostné tisky. Množství placek ve vlastnictví turistů kolísá. Někdo teprve začíná a má jich pouze cca 150, někdo hovoří o své množině s hrdým nadšením! V pátek se u mne stavovala starší paní, evidentně důchodkyně, která jich má doma přátelé 1400! Sdělila mi to v poněkud mírných rozpacích. Uffffffffffff! Někdy mám pocit, že vlastně žádná krize není, že je to jen chiméra! Máme se docela dobře a zbývá i docela dost na ty placky! zuzi

UPOZORNĚNÍ:  podpořte prosím svou návštěvou nový knihovnický blog: www.knihovnaskutec.bloguje.cz . děkuji

 

 Posted by at 20.18

  70 Responses to “Symptomy krize …”

  1. Tomáš marný, zuzi, dřív měli placku jenom tajný fízlové, teď má placku každej kromě tajnejch fízlů.

  2. Já teda tu placku nemám a troufám si tvrdit, že ani ty! Že bys byl tajnej? Já teda ne.

  3. Já to viděla tuhle na informačním středisku ve městě, nějaká paní kupovala dvě ty dřevěné kolečka a já si pomyslela, že je úchylná! vůbec m nenapadlo, že úchylná jsem já:-))

  4. Mod, ty šprýmařko :)))))))!

  5. Jistě, že jsem tajnej (teď už veřejnej) ctitel…

  6. Jaromíre, zase zlobíš ….

  7. Zuzia jeste v oplodnovaci sile:-)

  8. Boss!To se ti povedl mystický výraz: v oplodňovací síle, možná by tam sedlo ještě v plné … … to se pak nedá "dělat" snad nikde jinde než na hoře Řípu!

  9. Tam by treba jeste taky došel;-)nebo bys tam ssebou mohla vzit jen jeho valecniky:-))

  10. haha… to by byla výprava… mám velkou představivost!

  11. Zlobeníčko,milá zuzi, to je moje potěšeníčko.Můžeme to zkusit třeba na Řípu, nedávno jsem se tam byl podívat a po svých, ale nic mě tam nenadchlo, navíc tam furt někdo coural, to by nebylo vhodné místo k oplodňování. Znám spoustu poetičtějších míst, pro tento účel jako stvořených.
    Ještě speciálně k tobě, bosorko, pokud pochybuješ o mých schopnostech udržet se na nohách, navrhuji ti menší společnou procházku. Výběr záleží zcela na tobě.

  12. V noci tam nejspis ale nikdo nebude:-)
    J: A z jake jsi lokality, chodim a vylezam rada.

  13. Milý Jaromíre, jsi ezotericky založen, tak snad mne pochopíš sdělím-li ti narovinu, že naše fluida na sebe nejdou. Proto to s tebou nemohu zkoušet na mýtickém Řípu ani na Ještědu a obávám se :), že ani nikde jinde! a tím tuhle … ehm … kluzkou besedu za sebe uzavírám :).

  14. Milá bosorko, v noci hrozí nebezpečí šrapnelů, které jsou ve tmě snadno přehlédnutelné a kdy se přilepí na holá záda, není to nic příjemného.
    Ze svého bydliště to mám zhruba stejně daleko na Sněžku, Šerlich, do Adršpachu, Prachovských skal, přímo u huby mám Babiččino údolí.

  15. jezis, ani mi nemluv… ve Skutci jsme byli ted v patek a smula, grrrr! jinak jsem po vikendu prekonali 700 🙂

  16. jinak jsou to turisticke znamky, vice infa zde http://www.turisticke-znamky.cz…p

  17. Milá zuzi, je vidět, že jsi se minula povoláním. Tvé pravé místo je ve věštírně, mohla bys předvídat budoucnost, třebas z kávové sedliny, na médiu nezáleží. Dokážeš totiž to, co žádný smrtelník před tebou nedokázal. Pokud se nemýlím, nikdy jsi mne ani očíčkem nezahlídla a už víš, že to se mnou nebudeš zkoušet. To by se dalo využít třebas v předmanželské poradně, kam by přišla klientka a ty bys jí z telefonního seznamu vybrala vhodného nápadníka. To by byl mazec!! Ovšem, nemohlo by to telefonní číslo začínat trojčíslím 609..

  18. Ahoj Peťulko,v pátek jsem prodávala dřevěný placky (turistické známky) do 14.30 v knihovně. Proč jsi se nestavila??? dík za info, jdu se tam mrknout, abych byla informovanější!

  19. Jaromire, ale Zuzi asi svou kompatibilitu s protejskem nesoudi podle jeho vzhledu (coz je od ni v dnesni dobe velmi sympaticke) ale mozna z vasi komunikace jiz nejake predstavy ziskala. Nekdy to opravdu stačí. A nemusi to byt urazka. Proste lide jsou ruzní a hledají ruzne veci..

  20. Jaromíre, děkuji za reakci. Napsala jsem to tak, jak jsem to po zralé úvaze se rozhodla napsat. Zvolila jsem lehký tón, protože nevím jak se takové veřejné nabídky veřejně a kulantně odmítají. Je to jak píše Bossorka. Tak to cítím a tak jsem se rozhodla. Toto není vymahatelná věc a též není nutné to podrobně zdůvodňovat. Omlouvámm se, jestli se mi ta forma nepovedla, nejsem spisovatel.
    A pak je ti ještě něco podstatného a nadějného, ale o tom nechci už vůbec mluvit. z.

  21. nee, to mi nerikej, tvarilo se to, ze je zavrino! ale stejne se obavam, ze jsme tam byli pozdeji, no halt smula, to by bylo setkani, necekane 🙂

  22. Peťulko, já se spletla! V pátek jsem byla jen do 11.30!!! v pondělí, včera jsem zařezávala do 15. … omluva. Jestli opravdu chceš, pošlu ti tu známku poštou. Za služební.

  23. a poznali bychom se? spíš až te´d dodatečně ??

  24. Zuzi a bosorko, kdybych k tomu nedostal podnět od vás, nikdy by k této debatě nedošlo. Ale takovou přihrávku na smeč v podobě lůžkového kupé, jakou jste mi naservírovaly, nemůžu zahrát do autu, takže jak se do lesa volá, tak z něj vyjde myslivec.

  25. Nu, Jaromíre, po takové bouřce se ale vyčistí vzduch :)…

  26. Netreba veset hlavu, na jinych adresach jsou daleko konkretnejsi debaty na tema, ktere te Jaromire zajima a podnecuje k navrhum akce;-)

  27. bosorka: správně. třeba na blogu http://knihovnaskutec.bloguje.cz bych jaromírovi doporučil knihu z dětského oddělení: A co tvůj frantík, mladý muži? K vypůjčení tamtéž!

  28. Hm, seznam doporucene literatury zacina pekne:-) U modony je zase cely spot o masove honitbě:-)

  29. jeste ten honici link:http://avocode.bloguje.cz…tba.php 🙂

  30. bosorka: zrovna jdu wotamcať a myslím na to samý. Téma honitby mne eminentně zajímá jsa čtenářem časopisu Lesu zdar! http://lesuzdar.lesycr.cz…f/2009/

  31. TSTak to bys mohl Mod i nejake know how o honeni dodat;-)

  32. Boss, TS…hehe, koukám přátelé, že to tady žije i beze mne. Děkuji za komentáře, které se ubírají nečekaným směrem :))).

  33. jó, a …… abych nezapomněla: LESU ZDAR :))))

  34. Tak klidne spi, my uz to tu dohoníme:-)

  35. ach jo, stahuju hodinu fotky z Roháčů a zapomenu, že mně Honza pomrvil Firefox a on mi jako stahuje a nakonec tam není NIC. Jdu spát, dobrou a dík!

  36. Těší mne , TS,tvá dojemná starost o františky. Předpokládám, že jsi ještě nevyrostl ze svazácké košile, nebo se naopak vracíš do let svého mládí, vzhledem ke svému stáří. Proto ti jen popřeju úspěšnou honitbu.
    Milá bosorko, je vidět, že jsi mnohem dál, než já, protože neznám podle tebe ty správné adresy. Když jsi v tom tak zběhlá, mohla bys mi nějakou konkrétní poradit? Zaplaťpánbu nejsem příznivcem honitby a časopis Lesu zdar jsem neviděl ani z rychlíku, jsem totiž literární barbar. Ještě přidám jeden poznatek. Každý si v textu najde tu svoji parketu, když napíšu slovo myslivec, myslím tím člověka myslícího, kdežto bosorka z toho udělá tupce v zeleném, který střílí do všeho živého hlava nehlava. Dokonce je mi nabízena masová honitba!!

  37. Teda to je diskuze, úplně valím oči – od turismu k honitbě přes nabídky k oplodnění na řípu i jinde:-)
    Až jsem zapomněl, co jsem chtěl k tématu v článku dodat.

  38. Sejra, nazvala bych to jako velmi plodnou diskuzí :))

  39. Zuzi, myslim, ze jsi to vyhmatla:-)))) Nevim, nakolik je plodna masova honitba, ale urcite nejaky smysl ma, kdyz ji resi zakony:-) Sve indiv. frantiky uz si holt musi resit kazdy sam,to mu Zuzi nezajistí, ma jine starosti a verim ze i frantiky:-)))

  40. "Prohlášení"Aby nedocházelo i nadále k nedorozuměním ohledně mého statutu a mých potřeb vydávám toto prohlášení:
    Jsem zamilovaná a nedostatkem frantíků netrpím.
    bloggerka zuzi v.r.

  41. A nahradniho oplodnovace taky nehledáš, co?:-))))

  42. Ne,Boss, však to z toho vyplývá, no ni???! 🙂

  43. No, z tveho prohlaseni neni jasna tobe dostupna oplodnovaci kapacita, jedno ještě neznamena druhé:-)Kdyz uz prohlaseni tak kompletni, aby nebyly nejasnosti:-)) Ale jen jsem zertovala;-) ja sama ti nic takoveho nemohu stejne nabidnout:-)

  44. BTWTo se nam ty "symptomy krize" fakt pekne rozjely:-)Vypada to, ze vlastne zadna neni – placky leti na odbyt a populacni krize nam zde take nehrozí (kdyz pominu tu masovou honitbu):-)A Sejra jen vejrá;-)

  45. Boss :))… jo, je po krizi! Dnes jsem prodala 10 placek, 4 pohledy a neznámý cyklista -neměla jsem zpátky na stovku a tak koupil místo jedné placky dvě- mě hned iniciativně zval na nudypláž! Ty cyklisti vlezou dnes všude a jsou čím dál dovolenější. Jo, potkat chlapa o víkendu bez kola je zázrak!!! Je to jak mor!

  46. Lepsi chlap s kolem nez tlustoch-lenoch :-)Jen trpi ti jejich bojovníci:-)

  47. … No ale někdy mám pocit, že jsou k tomu kolu přirostlí a ty jejich upnutý šortky ke kolenům jim zbytečně ubírají sexapeel… no, nevím, zda se opět nepouštíme na tenký led …

  48. Jejich Harapes-look se musi brat s usmevem. Je to vlastne velka liberalizace panskeho obleceni i mysleni. Jeste pred 10 lety by chlap nevylezl ani nahodou např. ve velmi obtazenem celodresu na šlích ještě s "pampers" vložkou, to vše nejlepe v ruzove barve, na obnazene hrudi mezi šlema zlaty retizek, v uchu krouzek,na zadku napis, nohy oholene a boty cvakajici o chodnik svymi nášlapy/kufry jako střevíčky..Uzila jsem si vzdy hodne legrace s podobnymi ohozy kolem,(taky jezdim) ale kazdy duvod k zasmani se pocita, ne? A jestli nemaji smysl pro humor a berou sve Harapesky vážně, pak teprve je to tragedie, nebo 4% zalezitost:-)

  49. Harapes-look to je tedy výraz! přesnej! Upnutý šortky a řetěz na krku je antisexy vybavení :))

  50. Pozor, v okolí Řípu je honitba nebezpečná!

  51. Holky, v tech baletackejch kratasech s laclem a bez poklopce musi ale honitby jit o moc hůř:-))Ale asi zmenime tema nebo budem za uchyly, navic ani placky nescháníme, to uz samo staci:-))

  52. souhlasím… a jdu spát dobrou noc …

  53. Sejra fakt vejrá:-) Asi sem přestanu chodit, moje mravnost začíná být ohrožena!!!!!!!
    Harapes-look je přesný výraz.

  54. Harapes lookmam dobre nastudovany, vite:-) Uz jsem s par takovymi jela na kole a bavila jsem se, např., kdyz si v tom celodresu chteli odskocit na zachod- v prikope se atypicky museli celi svleknout:-)..atd atd. Nekteri dokonce meli kratasy damske, s sirokym pruhem pruhledne sitoviny na bocich (pod tim jen modriny)a moc si to pochvalovali:-)

  55. Ha! Sejra!Právě opačně, měl bys tomu tu věnovat více pozornosti, bo se tu můžeš zadarmo poučit!

  56. Harapes look a Sejra vejrá to jsi mě včera potěšila, to jsou nezapomenutelné termíny! Měla bych možná také konečně oprášit to kolo z půdy a zakoupit sexy dres se síťovinou :))). Přiznám se, že doteď mě to nezajímalo…. ale dnes chlap bez kola neexistuje, a tak přišel čas aby i zuzi začala kolo používat jako svůj prezentační prostředek :)))

  57. A uvidis ten uspech:-) Je to tak snadne, zena v uplych dresech a vystrcenym zadeckem na sedle, lehce orosená, opalena, neřkuli se síťovinou aj. zajím. doplnky (navleky na nohy co vypadaji jako podvazkove puncochy) uz tolik opacne pohlaví tuším neodrazuje;-)Jeste se k tomu naucis par keců o převodnících, kufrech, tepovkách, cyklokompjůtrech, prohodíš to nad společnym pivem nekde v chladku na terase restaurace pri pauze.. a Harapesove jsou tví:-)))))

  58. Jinak pozor, vypada to, ze eroticky sen kazdeho druheho Cyklo-Harapese je provadet kopulaci s neodlozenym měřičem tepu:-)Aby vedel, jestli ma vyšší tepovky ve vrcholcích Alp nebo ve vrcholech s tebou;-)A jeste jedno upozorneni: ty, ktere svuj vrchol občas jen hrají by nemely souhlasit s tim, ze i jim bude při tepy měřit (2. pristrojem), mohl by je tím prokouknout:-))))))

  59. Jojo, dík, to by všechno šlo se naučit (lexulka z bloguje se dokonce naučila namontovat hloubkoměr! ), dres zakoupim, ale horší je to s výkonem. Já jsem zvyklá před každým kopcem sesedat, páč mně přijde nelogický si tak huntovat nohy. To svalnatým harapesům ale těžko vysvětlíš!

  60. Hmmm, to mi nevadi, v tom by mohla byt naopak moje sila :))
    A propos… Sejra, kde jsi???

  61. Zuzi, ty si v kopcich nic dokazovat nemusis, to jen chlapi radsi vypusti dusi, nez by mezi 1 pred 2. slezli z kola a dotlacili:-)Ty tim nijak neutrpis, naopak, namakane mužatky v nich (az na vyjimky) nevzbuzuji rytirske ochranarske pudy:-)Kdyz by meli vytrénovanci pocit, ze je brzdis v treninku, mohou si mezitim ten kopec vyjet dvakrat;-)A tepovky jim neklesnou:-)))

  62. Takze dedukce: Sejra šrotí jak divej a Zuzi nic nehraje:-)

  63. Zuzijá sem tady, kde bych měl být?

    Diskuzi pozorně sleduji, jsa čím dál víc ohromen, udiven a skoro i šokován, co některé dámy (ahoj bosorko) všechno vědí, znají a zažívají i u tak obyčejné věci jako je jízda na kole.
    To je samé vyvrcholení na vrcholu při vrcholové etapě, sex s tepoměrem, jakási paní si dokonce sama instaluje hloubkoměr, fetišistické praktiky s dámským oděvem a do toho všeho harapes s dvěma grepama a banánem v elasťákách…

    Bosorko, teď se budu do tý plzně bát jezdit tuplem, když sou tam takový cyklisti jako ty:-))))

  64. :-)))))LOL

  65. Být cyklistou je prostě sexy …… a není to jen sednout na kolo a opřít se do pedálů! Je to velmi rafinovaný sport a během této diskuze jsem získala zcela jiný pohled na toto odvětví. A také na ty dřevěné placky! Dnes prodáno 6, z toho 4 do Prahy!

  66. Nabyl jsem dojmu,že když se stanu cyklistou, budu mít grep a elasťáky a budu jezdit okolo řípa, zažiju spousta dobrodružství s krásnýma cyklistkama:-)

  67. Jó, taky to vnímám … cyklista si prostě umí ten život vychutnat!

  68. Sejra, díky, žes pro mě lokalizoval Bosorku. Kdyby byla někde z našeho kraje, již bych na kolo nevsedl.

  69. šedýZřejmě si nepochopil celou debatu – odvíjela se v rovině vtipné a myslím,že všichni zúčatnění to tak pochopili, krom tebe

  70. Šedýa co tvůj frantík, taky nějaký zádrhel?:-)) Jinak o Řípu tady psala přece Zuzi to se ti nějak popletlo;-)Věřím ale, že někteří by naopak takové veselé cyklistky velmi rádi lokalizovali a do jejich míst výskytů často a s nadějí na setkání jezdili 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient