Čvn 072009
 

Bábovka z kuřete

Tohle napsal Amigho ze San Piega na svém blogu:
"Mám dvě schránky – firemní a personální. Tu první používám, neboť mě to živí, tu druhou spíše mám, neboť je součástí chatu Lidé.cz – nebo je to opačně? Mno, každopádně maily moc nečtu. Mám jich tam hromady a málokterý skutečně otevřu a přelouskám. Skoro všechny beru jak spam. Lidé mají ve zvyku e-mailem posílat spousty "zaručeně vtipných a zaručeně krásných" obrázků a textů. Mě to nebaví. Přetrhal jsem asi miliardu řetězových e-mailů. Asi stotisíckrát jsem si díky tomu musel přivodit smůlu, asi stokrát smrt a asi patnáctkrát chudobu. A žiju a daří se mi dobře."
Já tyhle věci taky nemám ráda a nejhůř kolem vánoc, to vám přijde třeba rozhejbanej altán 10 x a zpívající tučňáci 5x. Ale co máte dělat, když vám tyhle pitomosti začne zasílat velmi vážená osoba, která napsala dvě knihy??? To je problém. Alespoň pro mne. Přiznám se, že jsem se v tu dobu zalekla a řekla si, zda na tom něco není? Obyčejně od té milé ženy nechodily jen hrozby, ale též přísliby naděje. Tak jsem se na ty své předsudky vyprdla a řekla, že to vyzkouším! Pečlivě jsem vybrala několik přítelkyň, které to ode mne snad snesou a pár těch e-mailů zmnožila dík té sugestivní a reálné" vidině štěstí. Nikdy se nic však převratného nestalo, nepřiplachtil ani drobek toho, co bylo slibováno. Tak jsem se vnitřně rozhořčila a té dobré ženě poslala reklamaci a prosbu, ať mi to už neposílá, neboť ty nenaplněné naděje je něco, co člověka drásá v životě nejvíce. Alespoň mě teda jo! A vod toho raději dál.
Ale také chodí recepty. Poslední půlrok dokonce celé specializované kuchařky!!! Šílené, ale krásné. Jenže je toho tolik, že člověk zase nemá čas, aby se v tom stále hrabal a hledal perly. Venku kypí život, a já se mám přehrabovat v papírech…?! Ne! Tak to taky ignoruju a ve vaření jedu tak nějak postaru a novinky si vybírám obezřetně z náhodné nabídky. Před pár mi přišla kuřecí bábovka, a to mě vzalo! Jednoduché, vtipné. Tak jsem ji hned v pátek upekla a nafotila. Zde je:

Kuřecí bábovka.
Suroviny: 1kg vykostěného kuřecího masa, sůl, pepř, cca 20 dg nakráneného eidamu nebo jiného tvrdého sýry, 15 dg salámu typu šunkového, 1 0g herkules nebo lovecký salám, 15 dg anglická slanina – vše nakrájené, petržílka, šnytlík, cca 8 vajec.
Postup: Formu na bábovku vystelete papírem na pečení a na dno umístíte, a můžete udělat vyšší okraj,  první vrstvu osoleného a opepřeného masa (já ty prsní kousky našikmo pokrájela), na ní poskládáte ty plátky dobrot, jak uznáte za vhodné. Na tu vrstvu vyklepněte jen tak ležérně cca 5 vajec nebo klidně i více. Pokryjte slaninou a uzavřete poslední vrstvou masa okořeněného jako dole. Zalijte rozšlehanými vejci, v nichž jsou nakrájené zbytky salámů a sýra. Pečte v troubě dole, na 230°C cca 1,5 hod.

A takhle to vypadá a je to opravdu moc dobrý. zuzi

/files/babovka_kureci1.jpg

forma před posledním uzavřením vrstvou masa

/files/babovka_kureci2.jpg

Výsledem po odstranění papíru a vyklopení

 

 Posted by at 9.32

  17 Responses to “Povím vám, milé děti, jak jsem to udělala”

  1. …. asi to lépe chutná než vypadá. L.

  2. Zuzi-tenhle majlik mi prisel taky :oD
    ale nemam odvahu to spachat :oD

  3. L. …aha! tak proto mi to ještě nikdo nepochválil, není to dost estetické:), ale jak správně tušíš – je to dobré!

  4. Cheo…odvaž se, chlap to určitě ocení 🙂

  5. Taky mě napadlo, že toto jídlo bude asi patřit mezi ty, o nich říká Zdeněk Polraich " Důležitější je, jak to chutná, než, jak to vypadá!" 🙂

  6. Mod,znám toho kuchaře jen z legend, co se o něm šíří, ale tenhle jeho výrok mě vskutku překvapil. Ono to takto vypadá nevábně, ale naporcované a řezem nahoru to získá. Už se mi to nechtělo fotit 🙂

  7. to zkusim

  8. To prostě nemá chybu, snad jen navrch to zalít kolou a výsledek se dostaví…

  9. Loupáku,až se dílo podaří a žaludek to přežije!

  10. Jatomíre,ano, průjem jest jev zdravý, páč zbavuje rychle a důkladně organismus nebezpečných toxinů!

  11. Ble…

  12. Vzácný příteli,jen vrozená slušnost mi brání ohradit se tím okřídleným úslovím, které mě okamžitě napadlo po přečtení tvého komentáře.

  13. Jak můžeš, Zuzi, usuzovat ze tří písmen, co tím Teo míní? Třeba to mohla být věta rozvitá s tímto zněním: blednu závistí nad tvým skvělým kuchařským výtvorem.

  14. Já vím svý! Je to známej poťouchlík!

  15. No ovšem, z mýho hlediska blivajs. Jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Ale nech si chutnat. :p

  16. úhel pohledu!… někdo říká blivajs a jiný – jako já – že jsem se nechala unášet na křídlech fantazie. Pokud ovšem celej život tradičně koušeš jen do chleba a řízku a zalejváš to pivem … těžko můžeš tuhle filosofii pochopit 🙂

  17. Jo aha, on uz je to starsi clanek, ja to hledala v novinkach 🙂 Tenhle tvuj clanek mi halt unikl, to bylo zrovna v mych dnech "acek" 😉

Leave a Reply to Cheorchia Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient