Kvě 272009
 

Nákupy a všehochuť

Podporuji krizi a tak jsem vyfasovala nový pracovní mobil LG KP170. Černý a bordó metalíza …. první hezčí tenký mobil co mám se spoustou zajímavých funkcí, jinak předtím samé laciné obyčejné cihly, co umí jen ty nejzákladnější věci. Víc jsem nikdy nepotřebovala a nepotřebuji … A na ten nový mobil mi přišla dnes z neznámého čísla zpráva: Holčičko, už jsi se mentálně vyrovnala se skutečností, že za 50 dní už budeme společně skotačit po slovenských pohořích? Ano, psal ji jeden z účastníků naší expedice Roháče 2009. Nikoli Bohouš. Holčičko mi hodně dlouho nikdo neřekl … S Bohoušem, vážení,  je konec. Stačili jsme se o víkendu rozkmotřit. Jak to rychle vzplálo, tak rychle to zhaslo. Odjel se spacákem a karimatkou domů (ach jo…) a už se neozval. A ani se mu nedivím … nevidím si totiž do huby…

/files/lapac1.jpg

/files/lapac2.jpg

Lapač hmyzu. Laskavostí Bohouše mám na zahradě nainstalované dva lapače hmyzu. Požádal mě o to Henry Psanec. Zajímá ho, jací se mi na zahradě procházejí brouci. Brouci jsou opatrní a žádný viditelný mi zatím do sklenice nespadl. Proto jsem jim dnes podstrojila kusem zapáchajícího masa. Dobrou chuť.

/files/batoh.jpg

Na Roháče v novym. …. Po několikátém neúspěšném experimentu s batohem od orientálců jsem si poprvé zakoupila krásný, hráškově zelený, relativně drahý batoh, určený na turistiku, s různými udělátky. Ani nevím, jak je efektivně využít. Asi se poradím s odborníkem. Ještě by to asi chtělo sportovní bundu. Mám na ní spadeno.

/files/stolekazidle.jpg

Nevzpomínám si, že bych se pochlubila s novým stolkem pod počítač a židlí. Židle mi bude připomínat kamaráda a stolek Bohouše. Sama bych to dohromady nedala.

/files/nausky.jpg

V pondělí jsem byla na školní výstavě našeho spolupracovníka Štěpána a jeho svěřenců. Strávila jsem zde neobvykle dlouhou dobu a byla zaskočena kreativitou některých dětí projevující se v jejich výtvarných dílkách . Výstavka poputuje do sklepení hradu Rychmburk. Hurá!!! Hrad je přes léto částečně otevřen veřejnosti a branka vedoucí z hradu do údolí řeky Krounky je po mnoha letech opět otevřena!!!!! Udělejte si výlet a nezapomeňte ani na Panskou zahradu s pavilonem a hospůdkou!
Na výstavě jsem si koupila náušnice, moje slabost…

/files/topeniste.jpg

Odkryté topeniště v opukovém plotu…. Bohoušovo dílo…

/files/zasekocka.jpg

Chodí se mi sem na dřevěnou lavičku vyvalovat tahle kočka

/files/muzeumvenkovni.jpg

…a nakonec dnešní pohled do muzejní zahrady….

…a jinak – je to všechno v pytli, vážení … někdo je chucpe jen na bloguje a někdo zase ve svým skutečnym životě 🙁 … zuzi

 

 

 

 Posted by at 20.24

  15 Responses to “Novinky”

  1. Ono se to zase nějak srovná, hlavně nevěš hlavu! Jsem zvědavá na novou rubriku "co se lapilo do lapače".
    Možná měly být lapače větší a na chodníku před domem :-).Ale to už by si zase Henry Psanec moc neužil 😉

  2. Mas krasne kreslo a nausnice :oD

  3. Báro, pozdě bycha honit …

  4. Cheo, jsem ráda, že sis přišla na svý:)!

  5. židle vypadá skvěle, napiš po čase jak se na ní sedí, jestli je to furt ono.
    pc stolek je pomsta ergonomii – myš jinak vysoko a jinde než klávesnice.
    od té prostřední poličky budeš mít možná omlácené nohy, mohli ji udělat víc zasunutou.
    navštěvující kočičí potvoru že pozdravuju.
    s barevnými founy jsem se loni pěkně vytočil, zlatý černobílý displej. výrobci founů pro náctileté mají geniální nápad místo ztlumení vypnout displej úplně do černa, a ztracené hovory/zprávy jsou v háji – ty děcka na to přece co 10 minut chytají a tak to zjistí. až třetí koupený foun se chová normálně.

  6. Ahoj Zuzi,
    to je tedy šok! To jsem nečekal. Ty máš problémy s Bohoušem? Na jedné straně bych měl mít radost, protože jak to tak sleduji, tak jsem oželel výlet na motorce, který jsem si s tebou domlouval. Takhle mám ještě naději? Koncem příštího týdne bych mohl přijet. Ale stejně ti to nepřeji, se mnou bude maximálně ta motorka, víc už nezvládnu!
    A potom neuvěřitelně zírám na fotografie zemní pasti! Letos mě přesvědčil jeden profesor (už, předtím to byl jenom docent), abych prováděl odběr brouků (tak tomu říkám já, ve skutečnosti se jedná jenom o hmyz) na lokalitách v okolí, jedná se o zemní pasti, fotoeklektory a žluté misky. Do zemních pastí se dává roztok formaldehydu (1 díl na 9 dílů vody), žádné maso! Diletantko! Podrobněji když tak mailem.
    A toho Bohouše bych chtěl taky trochu probrat, možná taky trochu nevíš co bys chtěla, i když ty máš na hodně!

  7. Brtníku, židle dobrá, stůl už opravdu méně, kupovala jsem ho ve stresu a nezvládla to. Funkce o které mluvíš je prý pasé – mi řekl mladý prodavač když jsem si před půlrokem stěžovala … tak jsem si zvykla, ale není to vono … kočce vyřídím, každý den jsme v kontaktu – pouze očním, já toulavým kočkám nepodstrojuju…

  8. Ahoj Mirku, jsem hloupá. Přihlásila jsem se včera na rafty, příští týden nebudu doma, prosím výlet odlož. Děkuju. Ozvu se s těmi pastmi do e-mailu později. z.

  9. Mirku, s Bohoušem jsi trefil do černýho. je na čase změnit priority, tedy spíš si to pořádně uvědomit v hlavě :).

  10. Moc pěknej krb!!!
    Jinak ovšem chucpe události…

  11. Sejra, krb je opravdu krásný, mám ráda takové staré ošuntělé věci. No, a to ostatní … máme se všelijak, ale ŽIJEME, no ni …

  12. Smázla jsem poslední text.
    Zdraví vaše psychorachejtle z.

  13. Ahoj Zuzi, už jsem tu dlouho nebyla a koukám…tolik nového. Ty pasti jsou pro mě skvělá inspirace. Zrovna máme přírodopis, tak to hned využiju.

  14. Ahoj zuzííííííííí!!! 🙂
    Doprčic, já tu tak dlouho nebyla, že jsem se ani nestihla seznámit s Bohoušem. Hele, ten odchod si tak neber, Bohoušů po světě chodí habaděj! (Ale pozor na pusu si dávej, to jo! 🙂
    Ty ses dala na turistiku? Další novinka! Normálně mám mezery ve vzdělání! 🙂
    Zuzi, nic není tak horký, jak se uvaří, to snad víš. Vydejchej se, a pak carpe diem! :-)))

  15. dík.Ahoj Kash, to je to co mi moc nejde… dávat si pozor na pusu. A přitom jsem takovej dobrák! Ale hloupej!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient