inspirací se ti mohou stát moje párkové rohlíčky …Vůbec se s tím nepárejte – Rychlé slané pohoštění
Za chvíli přijde Saša a já jsem narychlo upekla něco malýho slanýho.
Párky v listovém těstě
Moc toho doma nikdy nemám na pohoštění nečekané návštěvy, ale dnes jsem i z toho mála vykoumala čím bych kadeřnici Sašu uctila.
Potřebujete listové těsto, kečup, cibuli, párečky.
Rozválíte těsto natenko jak je libo, můžete do kruhu a nakrájet dílky jak na dort nebo malé čtverečky, je to fuk. Na ty tvary rozetřete ledabyle trochu kečupu a přidejte jemně natenko nakrájenou cibuli, mně na celou dávku stačila jedna. A půlpárek. Já jich měla málo, tak jsem je nejen půlila, ale i čtvrtila, takže z jednoho bejbypárku byly 4 malé náplně…. No a celé to zabalte do rohlíčku, do šátečku, do roládičky, jak libo. Aby se v teple později nerozlezlo, povlažila jsem vždy překlad mlékem.
Výrobek můžete ještě ylepšit tím, co jsem já neměla k dispozici: celé pomašlovat vejcem a posypat sezamovým semínkem. Co umístíte dovnitř je vaše věc, lze i ochucené mleté maso, kousek nivy apod… Pečete v rozehřáté troubě na 150-180°15-20 minut. nejlepší je to teplé, ale ani po vychladnutí není k zahození! zuzi
Je to moc dobry, znam, ale nevim nevim, jestli je tohle pro hubnuti :)Ale pro radost urcite jo !
Ta fotka má mc hezké světlo.
Mňamhned bych si zobla, jen mi neříkej, že kadeřnice přišla, aby Tě okadeřila…:-)Já tu dnes měla kadeřníka.Pokud ano, držím palce, aby to dopadlo dobře, jako u nás.Ostříhal nás všechny…:-)
L…obyčejný recept – vím, na hubnutí to zrovna není, ale ještě jsem si nezaložila rubriku na vaření a tohle je tomu nejblíž 🙂
Klokane s tyčí, zrovna zasvítilo slunce, tak jsem toho využila – já se o dobré světlo snažím vždy, ale poprvé mě za to někdo pochválil! Ď.
Ahoj pinkalinko, kadeřnice mě přišla domů udělat nový experimentální melírky. No, nevím, ona je nadšena, já se s tím zatím těžce sžívám …
Tak na tomto jsem si pochutnával v pondělí.
Zuzikaždá změna znamená, že život se taky může otočit k nějakému pozitivu….třeba Tvůj melír bude neodolatelný pro nějakého napadníka.Neházela bych flintu do obilí, seč jen ostříhaná, což nikoho nenadchne….:-)stále neztrácím naději.Hezké sny
Henry, ano, je to všeobecně známý recept :), jen jsem připomněla
Díky pinkalinko, ano, změna a naděje … to člověka drží při životě …
[9] Ale já tě přece neobvinil z neoriginality a čehokoliv, vzácná příznivkyně! Pouze gsem byl rád, žes mi to pondělj připomněla a moge věta měla tedy vyzníti gako pozdraw; a taky, že jsem si na tom pochutnal za malý peníz – kupovával jsem si slané listové pečivo (než je přestali dovážet) v obchodě cestou z pakárny, ale dát za půlpárek skoro dvacku mi přišlo hrozné (no jo, já šetřím na knihy…) Hezký nedělní večer.
..No dobrá, nebudem se tady škorpit pro kus pečiva! Máš v komentáři dost překlepů, jsi ledabylý komentátor! Pak člověk netuší zda jsi šel z pakárny nebo z pekárny… úkol: snížit procento překlepů
Já tam teda překlep nevidím. Mch, nebylo by divné kupovat si pečivo cestou z pEkárny?
Taky se řadím mezi znalé této dobroty. Zkuste dovnitř místo párku zabalit „krabí“ tyčinku. Je to moc dobrý! 🙂
petisee – vyzkouším to! dík za radu.
díky, dobrýzkusil sem Tvuj recept a celkem se povedlo..místo sezamovýho semínka sem použil kmín, tim se taky nic nezkazí
Loupák pekl … tak mě napadlo … možná by v tvém případě potěšil místo kečupu špenát!