Čvn 142008
 

ražení medailí tankem T34

Dobrý večer!

Vrátila jsem se z neobvyklé a velmi příjemné akce. A vlastně byl příjemný celý den, i když jsem ho z největší části strávila ve vlacích a na nádražích. Ten Hrádek je pěkně daleko! Ale to všechno patří k tomu … očekávání a pak doznívání! Ražení pamětních medailí s Otakarem Duškem a jeho kamarády stálo zato. Všechno vylíčím, ale až po divadle. Zítra máme premiéru a a já  se nedokáži soustředit, už teď mám trému a takové divné pocity kolem žaludku a tak. A protože si psaní tohohle textíku chci užít, nechám si to na neděli večer nebo pondělí. Nemám ráda něco udělat jen aby to bylo.

Upravila jsem ale všechny fotky a pár vám jich na ukázku nabídnu:

itakar dusek razeni zacatek revers

První fáze. Moje předpoklady byly mylné,myslela jsem si, že se stříbrným hranolem se bude zacházet jemně přestože přes něj bude přejíždět tank… vlastně mě nenapadlo, že se s ním Otakar Dušek párat nebude a  vytvoří naprosto surově otisk pásu bez jakékoli mezivrstvy. Můj předpoklad byl že avers i revers bude mít svou matrici a hranol nebo destička nebude deformována natož destruována. Ten chlapský přístup mě opravdu překvapil a příjemně.  

otakar dusek kursk 1943 razeni avers

 Tohle už je ražba aversu. Technologie odlišná. Matrice a hranol se pomocí železné destičky připevnily šrouby pevně k pásu a spolu s odvíjejícím se pásem došlo k ražbě.

otakar dusek kursk 1943 povedlo se!

Povedlo se! Otakar je spokojený a pózuje. Všichni máme radost s ním! 

otakar dusek kursk 1943 detail

Detail avers 

otakar dusek kursk 1943 revers medaile

revers 

 

otakar dusek kursk 1943 krtiny

 Křtění – Otakar Dušek a jeho hodná mecenáška

Mám hodně krásných zážitků i dalších fotek – i z areálu Kolory,kde se akce odekrávala, podělím se o ně s vámi v neděli večer nebo až v pondělí. nechci se už více rozptylovat . zatííííííííííííímzuzi

 Posted by at 21.44

  7 Responses to “Otakar Dušek: Kursk 1943 – Hrádek nad Nisou 2008”

  1. OD nezklamal, už se těším na pokračování! T.

  2. Tosku, zítra.
    Tak,máme to za sebou! Premiéra se mimořádně vyvedla. Fakt! Podařilo se nám diváky rozesmát a šli s námi. Teď se naložím do vany a půjdu si lehnout. Mám toho vzrušení za celý den dost a bolí mě hlava. Trochu ty panáky a šampáňo cejtím :o)))

  3. Zuzi,
    moc děkuji za to, že jste vážila tak dlouhou cestu. Bylo to fajn. Jinak gratuluji k premiéře. V pátek jsem se cítil podobně, tak si to umím živě představit. Ještě jednou díky. O. D.

  4. Otakare, rádo se stalo! Nezúčastnit se, byla bych o hodně ochuzena. Díky moc, líbilo se mi tam. Všechno. zdraví zuzi a díky za gratulaci, hmmmmm … také mi to blesklo jednu chvíli hlavou, bylo docela štěstí, že naše premiéry nebyly v jeden den :o)

  5. Tedy Zuzi, když už jsi byla tak blízko, tak si mohla zaskočit na kávu. 😎

  6. Jenn, vzpomněla jsem si ve vlaku na tebe, Liberec a Frýdlant, ale měla jsem velmi málo času.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient