Bře 302008
 

upečte si něco dobrýho a rychlýho

V pátek večer všude zavřeno a já dostala chuť na sladký. Obvyklé ingredience doma mám a navíc jsem objevila i jeden tvaroh. A vzpomněla jsem si na rychlé tvarohové řezy. Upekla jsem si během chvilky koláč do pekáče z poloviční dávky. Podívejte:

tvarohove rezy 2 zuzi

Tvarohové řezy II.

Těsto: 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 150 g Hery, 100 g cukru, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 50 g másla, 150 g cukru, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 tvarohy, 1/2 l mléka, 1 vanilkový pudink
Postup:
Nejdříve si připravíme nádivku a to tak, že vše rozmixujeme (nelekněte se, je to tekuté). Pak zpracujeme těsto obvyklým způsobem, vyválíme a na plechu zvedneme kraje asi na 2 cm. Můžeme tence pomazat marmeládou (já použila jahodovou) a sem tam poklademe libovolné ovoce i kompotované ( já měla doma mandarinky) a nalijeme připravenou náplň. Pečeme asi 3/4 hodiny v mírné troubě, 150°C.
Jak jsem řekla, upekla jsem poloviční dávku na pekáček, ale do náplně jsem dala pudink celý a nic zvláštního se nestalo.

A překvapení – ještě snadnější varianta tohoto předpisu:

Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 Hery, 4 lžíce cukru, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Náplň:, 2 tvarohy, 2 hrnky mléka, � hrnku oleje (nebo rozpuštěné máslo), � hrnku cukru cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink
Postup stejný

Mám ráda tvaroh. Naslano i nasladko a pokud jste ještě nezkoušeli, doporučuji vám i Tvarohové řezy I. zde

 

 

 

 Posted by at 12.31

  6 Responses to “Tvarohové řezy 2”

  1. A jak mám jako hubnout, když sem dáváš toto.-))))))))))))))))

  2. jéé! to vypadá dobře. bohužel tady v Itálii tvaroh nevedou (dá se nahradit ricottou, ale ta nemá tu specifickou kyselou chuť tvarohu, která je tak dobrá) a ani tu nemáme mixér.
    ale až konečně přesídlím domů, tak určitě vyzkouším. mňam

  3. Vypadá to lákavěa při pohledu na obrázek i cítím vůni!

  4. Lorrain, já jsem na tom hůř než ty – já to celé sama snědla, hrůza!!!

  5. Dewberry,dík za návštěvu! Je fajn,že každá země má svá stravovací specifika, pak je jídlo dobrodružstvím a zase se můžeš těšit domů na naši kuchyni.

  6. Jirko, děkuji za uznání, jsem potěšena!

Leave a Reply to Jirka Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Web vyrobili ve Webklient.cz