Led 022008
 

… a kdo se v tom má vyznat!

Dnes jsem v poštovní schránce objevila Oranžového průvodce: praktické informace, tipy a rady v kostce. Vydává skupina ČEZ. Jen jsem si povzdechla ach jo … žít je čím dál tím složitější. Ještě nemám prostudovaný návod na použití fotoaparátu, tarify Vodafonu (je tam prý nějaká klička) a čeká mě navíc utkání s molochem státní moci, protože syn byl víc jak měsíc bezprizorní – odmítl se registrovat na úřadu práce. Tak TO musím doplatit. Ale co? Fungování v tomhle světě mě stojí čím dál víc nervů a těchnuzlů na kapesníku je čím dáltím víc. Někteří z nás to ale mají v paži a proklatě se vyznají. Známe své pappenhaimské. Výhodičky, tarify, možnosti – to se pak spoříl! A co JEHO souputník Gros – ten ani spořit nemusel! A já se v tom stále motám jak v bludném kruhu … samý lejstro a návod. A kdo se v tom má vyznat!
Tak jsem si uvařila rajskou polévku, posypala strouhaným ementálem a pojídala a přitom četla. Dva talíře a dostala jsem se k tarifům. A vzpomněla si na Skorku, jak se tehdy rozčilovala nad jakýmsi nastavením… tak to jsem objevila! Za 15 kč za měsíc máme všichni danou produktovou řadu Comfort! Nedočetla jsem … náhle mi blesklahlavou vzpomínka na hymnu skupiny ČEZ rodiny Soukupů a Osvaldů a zašla jsem tím pádem do slepé uličky. Jala jsem se jí hledat a našla. Jenže se mi seká – vám taky? V době, kdy byla v kurzu, ji měl na svých stránkách jistý umělecký počítačový grafik doprovázenou nádherným klipem – opravdu tam mával Křižík bleskem, ale tuto artverzi jsem bohužel zatím neobjevila, škoda. Leč slepé uličky mne zavedly ještě dál. Až na stránky ČEZ, kde nabízejí své produkty: DVD Videotéka ČEZ. A byla jsem překvapena. Už mají totiž hymnu novou. Pěkně v tichosti starou osvaldovsko-soukupovskou nahradili svěrákovsko-cimrmanovskou. Hádejte jaká píseň je nyní hymnou skupiny ČEZ?! Ano, je to tak: Elektrický valčík. A to není všechno – nabízí i Mocný atom. Kreslený film pro děti o jaderné energii.
Přátelé, já jdu žehlit! zuzi

A dnes je středa! Nezapomeňte si zapnout o půl deváté dvojku. Bude tam určitě nějaké dobré kino. Ještě nevím jaké. Avizovala jsem v poslední svodce, že to budou čtvrtky, ale to jsem popletla. Budou to středy a humorné heslo "Středa, je ho tam třeba" dostává nový rozměr. Alespoň pro mne!

Hej, hledači, pamatuje te na ten videoart s původní hymnou ČEZ? Nemáte adresu? Ten web byl vůbec celý zajímavý… jenže ! Doplňuji o den později: ten projekt – NEUROBION – na webu v současné době není. A tak ani ten povedený klip.

Přidala jsem video Elektrický valčík. Ale myslím, že ten klip, který nabízí na svých stránkách ČEZ, bude asi jiný, kdoví jestli si ho již někdo zakoupil … zuzi

 

 Posted by at 17.01

  8 Responses to “Ani běžný život nám nedá ustrnout&”

  1. čezjsem furt líný najít a nalistovat brožurku a poslední vyúčtování, zaregistrovat se v jejich ekrámu [www], objednat nejzákladnější tarif – ale jednou se k tomu dokopu.
    jinak se divím že pojišťovny si vzpomněly už teď na nedoplatky, obvykle si vzpomenou za 3-5 let a inkasují automaticky s daleko vyšším penále. no, to nepotěší.

  2. .. čtu mezi řádky, brtníku, dík za radu. Nechávám se unést slepejma uličkama a místo malejch hloupostí dělat co je potřeba. Všechno najdu na netu a když ne, tak se alespoň zeptám. Hlavně ve VZP,kvůli penále. Ostatní snad není povinné … jak si vzpomínám … legrácky stranou zuzi a jít do sebe :o)

  3. KřižíkKřižíka uploadnu, nějak jsem se k tomu neměl, ale když je taková poptávka… :]

  4. Václav VančuraTak dík, to je ale spolupráce! Mám radost.
    zuzi

  5. Zuzi, ty návody mi taky dávají zabrat. A taky papírování. Já nejsem schopná ani vyplnit papíry na sociálce. No nic.

  6. Iv.Já jsem stejný dřevo. A ještě nad vším dobu přemýšlím. A to jsme jen lidi!, co maj říkat instituce!

  7. KřižíkZuzi, tady je ten Křižík: http://vaclav.vancura.org…skupiny

  8. Díky Václave, jen trochu škoda, že jste neaktualizoval, v posledním vstupu máte statisíce, nyní už stamiliony … ale vlastně Křižík už zkolaboval předtím … z.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient