Pro 092007
 

pár fotek …

Dnes žádný les. A Spajky celou dobu na vodítku. Kromě jednoho momentu, kdy se zdála situace příznivá a nikde žádný zvíře. No a co byste mysleli? V křoví se skrývala slepice tulačka! A to byl konec volnosti. Spajky už si ani neškrt.

skutec u letiste
Za letištěm. Krásný den, viditelnost skvělá. Ale jinak kolem nás nudná planina a podél cesty občas nějaké křoví a to je vše … Tahle fotka šípku je ořezaná až na kost.

dolivka chalupa
A už jsme na silnici v obci Dolívka (jmenuje se podle bývalé hospody), jsou zde jen 3 obydlené chalupy, ale nikoli nastálo. Tahle je docela pěkně opravená, žádné novoty, pěkně postaru.

predhradi pohled zezadu od kostela pres udoli
A jsme v Předhradí. Je zde starý zachovalý hrad Rychmburk, ale nepřístupný. Dříve domov důchodců nyní přechází na volný domov pro lehce duševně nemocné. Tohle je pohled od kostela přes údolí, kde se říká Na Podměstí. Vzala jsem to bez blesku a tohle mi z toho vyšlo. Taková tma ale ještě nebyla!

predhradi oprava kostela

Jdeme přes podměstí k silnici a půjdeme přes les domů. Tak několik záběrů … tenhle je nepovedený, jen tak pro vaši představu.

predhradi zidka
Všude nás provázejí kamenné a proutěné zídky, úzké vyšlapané cesty.

mas smulu spajky
Spajky má už za sebou extempore se slepicí pod kostelem a od té doby má útrum. Milada je tvrdá a ani na moje přímluvy Spajkyho nepouští z vodítka.

zboznov zapad slunce
Pohled okrajem lesa na vesnici Zbožnov. Ještě � hodiny chůze a jsme doma. Jsme všichni špinavý jako čuňata. Mokro, bláto, ale svítilo slunce. Těším se domů na kafe a udělala jsem dort. Medovník. Zítra uvidíte a dám recept! Je to vyzkoušený.
zuzi

 Posted by at 19.41

  6 Responses to “S Miladou a Spajkym na vejletě”

  1. Zuzi, v Předhradí jsem byla jedno léto na prázdninách, máme tam příbuzný příbuzných 🙂 ale moc si toho nepamatuju, takhle to vypadá moc hezky. Of

  2. To je ale náhoda, Of! Předhradí je moc pěkná vesnička, i když ani jí se nevyhnul “pokrok”, ale jen místy. Letos,před pár týdny, se dělala na Městečku (tak se říká spodnímu náměstíčku u hradu, níže pak Podměstí,jak je u fotky) zabíjačka a prodaly se úplně všechny produkty! Já ale chyběla, dala jsem přednost zimní vycházce s Miladou.

  3. Ahoj Zuzi.ty dvě tmavé fotky jsou krásné, až jsou tajemné.Takové já moc ráda.No a Spajky,ten je zase super.Škoda jen, že nemůže mít víc volnosti.I když,ale chápu, že u těchto plemen se to jinak opravdu nedá.

  4. Ahoj Jenn, jsou hezký, teď jsem se na ně podívala nezaujatým okem a potvrzuji… A Spajky … kdoví …možná je to tím, že je to navycválanej uličník bez náležitého výcviku …

  5. Ahoj zuzi,……Ty mě snad přesvědčíš, abych chodila na procházky!

  6. AHOJ!No, Kash, možná počkej na jaro, teď je zima a když není zima je bláto a člověk je zmazanej pomalu až do pasu. Kdy začneš teď, jenom se odškloudíš. Tak počkej na první blatouchy :o)))

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient