Kvě 292007
 

…..

Člověk nemá dost svých starostí, ještě musí zaujímat stanoviska. Stanoviska k věcem veřejným, aby měl SVŮJ NÁZOR, aby bylo vidět, že není ignorant, a aby, když se ho někdo zeptá, byl připraven, a věděl jednoznačně co odpovědět. Zkrátka aby při té prověrce jen stále nekrčil rameny…

Tak, to máme knihovna – ano, olympiáda – ne, radar – ano, Temelín – ano, … na něco jsem zapomněla ? jo, Bém – ano. No, kromě té knihovny a Béma, což mě docela zajímá, to ostatní beru velmi subjektivně a vůbec, tuším, že mě zase někdo sprdne, že se mám starat o kytičky a nestrkat čumák do věcí jimž nerozumím, jako se mi to stalo, když jsem si tady pouštěla pusu na špacír a kritizovala EU…. ale proč ne? Dávám komukoli šanci mi moje názory vyvrátit. Nejsem zaslepená.

Ale k té olympiádě. To se mi tedy moc nezdá. Taková nabubřelá akce. A prosazuje to nejvíc ten náš pražský dobyvatel nejvyšší hory světa. Nemá dost jednoho vrcholu, touží po dalším… a já se jako vždy ptám – a co dál? Čím oslníme po té olympiádě… Každej se sápe po dotacích, ale my to vrazíme zase do sportu. Do vrcholového. Já jsem pro masový. Vyrostla jsem na SOKOLE, na spartakiádách a cvičím doma. Je mi opravdu líto tolik peněz vrazit do takového pochybného podniku jakým je olympiáda. Myslím si, že naše peníze bych raději použila na opravu památek. Vím, chce to hlavně soustavnost a větší zájem, ale přesto! Sport ze světa nezmizí, ale památky chátrají. Třeba u nás … krásný kostel na samotě pod lesem v Janovičkách s romantickým hřbitůvkem, kde je mimochodem pochován spisovatel Jiří Šotola. Ano, věnovala bych ty peníze na opravu našeho sešlého kostelíka. Ach jo, v tomhle mě nikdo nepřesvědčíte …

A ještě k té olympiádě …rozesmála mě Martina Navrátilová … v sobotních lidovkách s ní vedla rozhovor Renata Kalenská

LN: Tomáš Petera, šéf společnosti Praha olympijská, řekl, že si chce vytipovat sportovce – třeba Neumannovou, Jágra, Nedvěda – a s nimi bude mluvit a ptát se jich, co budou ochotni pro olympiádu odpracovat.

MN: "Co to znamená odpracovat? Řídit buldozer? To bych zvládla. Víte, já Tomáše Peteru vůbec neznám, takže se k tomu nemůžu vyjadřovat."

Fascinuje mě její odvaha zasednout za ten stroj a jestli se připravují obsadit místa v kabince jeřábu nebo bagru i Jágr, Nedvěd, Valenta, Sáblíková a také naše zlatá Katka – prostě ti, kteří mají v létě volněji, tak možná i ten svůj názor poopravím. zuzi

SVO167de1_marta1

Martina Navrátilová, v pozadí jeden z obrazů (barevné otisky tenisových míčků), které inspirovala
(Foto: Hynek Glos, Lidové noviny)

 Posted by at 22.07

  12 Responses to “Je třeba zaujmout nějaké stanovisko?”

  1. V naší společnosti už je těžké nemít na něco názor. Ale mít ho je čím dál tím víc únavnější…

  2. Abderytko, to jsi řekla úplně přesně, sdílím tvoje stanovisko :o) … čím dál únavnější …

  3. Tak tedy……abych mohl zaujmout stanovisko… kdo je to sakra Navrátilová?
    :-))

  4. Já na to všechno sice názor mám, ale nebudu unavovat.

  5. Armine …no přece naše nejslavnější buldozeristka :o)

  6. a Teo …dík, já vím, svou ohleduplnostní jsi pověstný a také tě šlechtí!

  7. A to já unavovat budu…Původně chtěli postavit sportoviště na LOH u nás… No, nelíbilo se to nikomu :-(.
    Kostelíček… joo, a dálnicema se taky chlubit nemůžeme, akorát jsou mladší než památky, motolská nemocnice… mám pokračovat?
    “Ženský jděte… celou dobu chodíte za kravín… a teď chcete ausgerechte záchod, předsedo, oni maj záchod…” tak takhle bych to viděla, ve zkratce :-(.

  8. Ireno,ty mě nikdy nezklameš, tvůj realistický pohled “přímo ze života” potřebuji, jinak se plácám někde … kdovíkde :o). jen mě překvapuje, že už tu olympiádu tak richtují. asi se tam k vám taky půjdu když tak přivázat a budu bojovat za památky a za náš kostelíček :o)))

  9. DotazZuzi, zajímalo by mě prosím konkrétně kdo od tebe vyžaduje mít názor? Já nějak takovéto problémy nemám.
    M.

  10. Mirku,konkrétně tyto informace zatím ode mne nikdo nevyžadoval, ale protože mám v hlavě chaos z protichůdných informací pocházejících z masmédií, pociťuji potřebu TO dát do pořádku a utřídit a ujasnit, aby ten nepořádek v hlavě zbytečně nenarůstal. A také současně pociťuji, že jako občan bych jistý postoj měla zaujmout, nežiji ve vzduchoprázdnu. Stačí?

  11. Stačí,to tě tedy lituji, máš takových problémů se synem, osobní problémy a ještě musíš zaujímat postoje. Nemáš to jednoduché. Musím jít do sebe, protože kašlu na hodně věcí, kterými bych se měl vážně zabývat, jak tak pozoruji.
    M.

  12. Díkyale jednoduché to nemá nikdo :o)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Tvorba webových stránek: Webklient