WOW!
Tak, konečně dneska došlo na BROWNIES!
Uf, brownies je koláč zahraniční provenience a česky bych ho nazvala pečená čokoláda. Je to neuvěřitelná kalorická bomba, zločinec štíhlé linie – je to tak neskutečně sladké, dobré a hutné, že nesníte najednou více než jeden malý kousek…. Takže recept:
BROWNIES
125 g polohrubé mouky
125 g másla
100 g hořké čokolády
50 g kakaového prášku
350 g krupicového cukru
4 vejce
špetka soli
… a pak ještě čokoládová poleva
Jak na to:
Nad horkou vodní lázní si rozpusť v kastrůlku máslo a čokoládu a dej vystydnout.
Předehřej troubu na 150° C a připrav si nějaký pekáč, klasický plech je totiž na tohle množství velký, recept je tak na poloviční rozměr… vylož papírem na pečení.
Do mísy rozklepni vejce, přidej cukr a rozšlehej, nejlépe el. šlehačem, až bude směs krásně bílá a našlehaná na dvojnásobek svého původního objemu.
Vmíchej zlehka čokoládovou směs, která mezitím vystydla a pomalu opatrně přisypávej mouku a kakao, aby směs neklesla. Rozetři na plech a podle výšky těsta peč přibližně 25- 35 minut. Můžeš zkoušet špejlí ….
Vychladlý koláč polej čokoládovou polevou. Já použila 1 hořkou čokoládu a jednu hořkou studentskou pečeť, tedy 20 deka čokolády zředěné ztuženým tukem, asi 2 lžíce…
Koláč mi chutná studený a jméno prý má podle jména skřítka z amerického kresleného seriálu. V puse se prý rozplyne úplně stejně jako skřítci v lese… Zuzi
mám hlad!
nezbylo :o(