Uvař si!
Dlouho jsem do této rubriky nepřispívala a dnes jsem se rozhodla, že vám poradím co uvařit a vyhrály to Skladníkovy koule. Tak ať se vám povedou.
Kup si:
4 větší brambory, 2-3 housky, 2 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, cibule, 150 g anglické slaniny, nějaká zeleň nejlépe pažitka, cibule
Jak na to:
Syrové brambory oloupáme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, kterou vylijeme. Přidáme housky – ne úplně čerstvé – nakrájené na menší kostky, vejce, sůl, mouku, mletý pepř.
Anglickou nebo nějaké prorostlé uzené nakrálíme na kousky a rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatit.
Přidáme k ostatnímu a vypracujeme hustší těsto (můžeme zahustit strouhánkou).
Z vypracovaného těsta děláme větší koule a vaříme v mírně osolené vodě 20-25 minut.
Předkládáme nakrájené napolovic obložené kyselým zelím. Osmažená cibule to ještě vylepší.
Zapíjíme nejraději pivem.
(Osobně vyzkoušený Recept z Rudého práva)
�
?Nějak jsem nepostřehl, a jak to chutná ?
(pro čumáka)Šak to uvař a poznáš sám jak to chutná.
to je neco jako bramborakovy testo?vubec si to s tema houskama neumim predstavit. Zkusila bych, s anglickou slaninou by problem nebyl ale housky anglicni nevedou. Ani chleba. Jen toustovej a ten nemusim. Nastesti se tu rozrusta polska komunita takze se da sehnat polskej chleba 😉