Led 142013
 

Jak jsem již zmínila, od vánoc přemáhám takovou nějakou-nijakou latentní chorobu, která se stala vleklou a jejíž výrazným a snad i jediným  zřetelným příznakem je bolest v krku. Jsou dny kdy svíravý pocit bolesti  ustoupí, aby se zase vrátil s neztenčenou silou. A tak to jde už třetí týden, pokud dobře počítám. Začali jsme léčit medem, citrónem, cucavým Tantum verde, ibalginem a greposeptem. Marně. A tak baterie léčivých prostředků postupně narůstala, až o víkendu doznala této hrozivé sestavy. Přidal a zapojil se propolis, vitamín D, Tantum verde ve spreji, zázvor – kořen (není na snímku), koloidní stříbro, jodisol v roztoku a konývka na proplachování nosu. To vše mě naplňuje uspokojením, že je o mne dobře postaráno. Miloš totiž neváhal obětovat ani třicetiletý valašský penicilín, který se nalézá v lahvi zcela vpravo. A léčil se se mnou. Nevím co mi nakonec pomohlo, ale mám pocit, že ten kombinovaný mrtící koktejl konečně zabírá. Však už bylo načase! Chystáme totiž velké jarní putování, které jsme nazvali tak poeticky: Líbánky.

 Posted by at 16.23

  8 Responses to “Zátiší hypochondra”

  1. Co takhle se pořádně vypotit??? Třeba na líbánkách… (Já mám co říkat s černým kašlem, tuberkulózou, zápalem plic, či co to vlastně je…)

    • Ano, pocení také praktikujeme, zabýváme se léčbou opravdu komplexně a zdá se, že to konečně zabírá.

  2. Zanedbáváte česnek. Líbánky-nelíbánky. Bude svatební obřad?

  3. Česnek! Ano, uvařím si česnačku! Sv. obřad není v plánu.

  4. To je přesně léčebná metoda SP, vypotit se při intimním zblížení. Zatím mne o tomto léčebném efektu nepřesvědčil, ale když už, tak alespoň to sblížení. A to se počítá, viď Zuzi, a to setsakra. :-)

  5. Ano, to se počítá… když jde do tuhýho musí se člověk obětovat pro dobro věci! A to se setsakra, Evi, počítá!!!

  6. Valašský penicilín jako valašská slivovica ve flašce ze slovácké Nivnice.Dobrá kombinace a dobrá značka.Univerzální lék na fšecko.A poradím eště fšeckým další-moju česnečku,pravú Turzovsků,kerá vás postaví na nohy razdva.Je nevařená! Dáš do malého hrnca rozkrájanů erteplu na kostičky a zaleješ vodů,tak abys potom naplníl asi půllitrovú misku.Přidáš tam půl kafové lžičky soli,dost kmína,půl lžičky sušené šalvěje nebo pár lístků čerstvé a polévkovú ližicu majorány.Necháš pod poklicú vařit.Do misky rozklepneš jedno vajco,popepříš fest a popaprikuješ fest sladků mletů,nakrájáš tři až štyri strůčky česneka a menší cibulu,vrazíš to do misky a zamíšáš,potem přidáš asi centimetrové kolečko dobrého Poličanu od Kmotra/Kroměříž/,iný né,nakrájané nadrobno,štvrt až půl lžice dobrého sádla,jeden tavený sýr smetanový a fšecko to v misce rozgňábíš na maglajz a zaleješ týma mezitým uvařenýma bramborama aj s vodů komplet a fest rozmíšáš.Navrch nasypeš nejmíň jeden krajíc chleba pokrájaný na kostky a je to hotové.Je to aj dobré a zasytí.To hlavní je ale,že za chvílu budeš zdravý ,jak fíky,spotíš sa a z nosa ti poteče sopél.To je známka,že to zabralo.Tož abyste věděli,to je vzácný recept.kerý sem sám experimentálně vymyslél a vyzkúšál dlúho na sobě aj kamarádoch,keré mám rád.
    Nikemu inému sem to nedál,tož si teho važte,že to píšu právě sem.Nech dobře a dlůho žijů fšeci dobří ludé,Valaši aj Moravští Slováci a šak aj iní,co si teho zaslúžíja.

    • Pne Otto, díky díky převeliké!!!! Díky za všechny komentáře, reagovat budu večer, jsme na odchodu. Ale tohle Vaše valašské vyjádření nemohu opominout a musím reagovat hned. Takový recept si zaslouží samostatný text a s dovolením bychom ho šoupli do našeho valašského týdne. Uvařím a nafotím a doprovodím vašim textem z komentáře. Jsme opravdu potěšeni a vážíme si toho, to so pište :) . Díky.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>