Pro 132010
 

po celodenním maratónu

Měla bych ještě stáhnout a upraviít fotografie nové knihovna v Heřmanově Městci, ale jsem nadoraz. Knihovna pro 5000 obyvatel (stejně jako Skuteč) je proti naší malé a zastaralé knihovně jako nebe a dudy. Přijde mi dokonce naddimenzovaná, ale to je jen můj dojem vyplývající z toho nebetyčného rozdílu mezi velkorysou knihovnou umístěnou v jednom velkém prostoru a našimi stísněnými podmínkami. Jen mi tam chybí klidné místo na besedy. Mají tam sice krásné pódium, ale kdoví zda se tam něco bude kromě náhodného posedávání dít. Nikdy totiž akce pro děti nedělali. Mají na to zkrátka  jiný názor. V Chrudimi jsme čekali půl hodiny na opožděný autobus a už jsem byla zkřehlá. Doma jsem si hned musela zatopit, oproti víkendovému tání se opět vrátil mráz.

Odpoledne jsem plnila cukroví a nedodržela technologický postup. Naštěstí to šlo ještě vrátit. Nastříkaná hovínka z krému na rohlíčkách byla tak zatuhlá, že bylo lze je snadno odloupnout, rohlíčky natřít dodatečně rybízovou marmeládou a znovu tam ta hovínka nalepit. Poslední operace byla polévání čokoládou. To jsem dělala před chvílí. Hrála jsem si s těmi 3 plechy celé odpoledne a večer. Kromě hodiny kondičního svičení, kam jsem se navečer odebrala. Moc nás již necvičilo a sejdeme se opět až 3. ledna. Zdá se, že každá žena již doma finišuje. Já si ale jdu lehnout, je na mě už dost pozdě.

 Posted by at 22.10

  11 Responses to “Únava”

  1. No, já finišuji tak, že jsem včera v rámci slunné vycházky s malou zašla do soukromého pekařství a v klidu nakoupila tašku báječného ván. cukroví. Tj. za 5 minut hotovo 🙂 Metoda ŽVS 🙂
    Škoda, že v té větší knihovně dělají méně a nevyužívají, co mají k dispozici, že jim to tam zahálí. Co jim na toto téma napsat "dotaz čtenáře"? 😉

  2. Pečení vánočního cukroví mně opravdu baví, ve spěchu spěchajíc abych stihla cvičení jsem to zvorala. Mohla jsem se na to vyprdnout a nechat tak, však nedalo mi to.
    Knihovna byla otevřena v září, nedivala bych se kdyby ty velké možnosti je inspirovaly, dáme jim šanci 🙂

  3. Bosorko, že to pekařství bylo v Českých Budějovicích nebo blízkém okolí, že? A já tam zaběhnu, zakoupím, a bude upečeno 🙂

  4. Myslím, že Bos nakoupila u pekaře poněkud severněji a západněji. Budeš se muset poohlédnout jinde 🙂

  5. Přesně tak. Doporučuji se ptát kolem po doporučení něčeho bližšího. Z řetězců nebrat, tam jsou místo ořechů arašídy, tuky aj. ingerdience levné, na výsledku je to znát. Na ceně taky, ale pro mě to je buď dobré/kvalitní, nebo žádné.

  6. Moc mě potěšilo,že se stále používá metoda ŽVS.Té dávám vždy přednost.Ale ty pusinky bych chtěla umět.Zuzi,prosím,neprozradila bys svoje know how?Už jsem to několikrát zkoušela,ale vždycky hrůza.Asi byl špatný recept 🙁 Nebo že by chyba byla jinde? 😀

  7. Ivy s pusinkama se "neseru", jak říká moje sousedka o loupání ořechů. Ve sklenici jsem měla 5 bílků, na to jsem odvážila tak 500 g pískového cukru a přikápla trochu citrónové šťávy, nevím proč, ale v receptu to stojí. Pak rozmíchala a nad párou více jak 5 minut šlehala elektrickým šlehačem na plný koule. Pěkně to zhoustne až po delší době. Zkusím do toho prstem dloubnout a když to udělá špičku a stojí, přendám do sáčku s nástavcem a na plech s pečícím papírem tvořím ladné bobky. Při cca 70°C suším v troubě 1,5 hodiny. Než vytáhnu z trouby jeden ochutnám. Možná by to šlo rychleji, ale já v tomhle směru spíše neriskuji

  8. ZuziTak to je taky metoda ŽVS 🙂

  9. Zuzi díky,zkusím to.Snad nebudeme muset malovat po šlehání nad párou,to jsem zkoušela jednou a dopadlo to dost špatně.Určitě se ozvu až to vyzkouším 🙂

  10. Ještě maličkost, šlehám to v kastrolu nad kastrolem, ohřívání velmi mírné, abych se neopařila, kastrol mám k jedné straně, aby byly metly více ponořeny. Tak se ozvěte, zda se povedlo, jestli kromě ivy někdo využijete.

  11. Já leda až napřesrok. Ale dík:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Web vyrobili ve Webklient.cz