Bře 042009
 

… je Tvarohový rýžový koláčNež přistoupíme k vaření, vracím se k předchozímu textu.

Jiří Doležal, podepsaný na webu, kde se hlasuje o Medaili roku, mi sice nezatelefonoval, ale pravděpodobně se NĚCO spravilo. Těžko to ale mohu posoudit zcela přesně. Jisté je, že počítadlo kliků se posunulo o 4 čísla dopředu a dovolilo mi před chvílí hlasovat aniž by mi oznámilo tu včerejší tristní větu, že nemám nárok atd … stejně se mi ale zdá, že bloggerských hlasů dostala medaile Kursk 1943 poměrně málo s ohledem na skutečnost, že moje stránky mají slušnou návštěvnost a už jednou jsme zde zabojovali a přispěli k 3. místu Radima Vašinky v Neviditelném herci.

Tak prosím pěkně, hlasujte dál, rozhodující je SMS (cena 9 Kč), zde výpis z pravidel:
Každá přihlášená medaile má přidělené číslo a hlasovat se bude pouze formou SMS, aby byla soutěž transparentní. Průběžné výsledky budeme každé dva měsíce v časopisu zveřejňovat. Tvar SMS je uveden v časopisu pod každou medailí. Jedna SMS stojí 9 Kč vč. DPH. Myslím si, že tato částka není tak veliká a za dětský úsměv určitě stojí. Můžete hlasovat i na těchto stránkách. Stačí kliknout. Výherce (klikacího) hlasování dostane 20 hlasů navíc k hlasování pomocí SMS.
Děkuji. Zuzi …a nyní už několikrát slíbený ….

Rýžový tvarohový koláč

ryze 2

ryze 3

O této pochoutce jsem nejednou četla a rozhodla jsem se, že ji vyzkouším. Trochu jsem upravila recept okouknutý na Dolčevita a zde je výsledek. Koláč je naprosto úžasný, poznáte sami, ochutnáte-li.

Suroviny:
“ 2 pytlíky rýže (1 ks á 120 g) co máte doma
“ 2 vejce
“ moučkový cukr , vanilkový cukr nebo esence
“ lžička citrónové šťávy,
“ 2 tvarohy (500 g)
“ plátek másla do uvařené rýže
“ plátek másla na vymazání formy
“ strouhanka na vysypání formy
“ ovoce čerstvé nebo kompotované (já dala 800 g broskvový kompot, ovoce okapat)

Jak na to:
Uvaříte 2 pytlíky rýže ve vodě ochucené špetkou soli, vyklopíte na cedník, necháte vypářit, promastíte plátkem másla.
Mezitím si vyrobíte sladký tvaroh: cukru více, přidat dvě celá vejce a vanilkový cukr, citronovou šťávu, klidně můžete přimístit i šlehačku, je-li váš tvaroh netučný.
V míse smícháte rýži, tvaroh a nakrájené ovoce a umístíte nejlépe do zapékací misky z jenského skla (vymazané máslem a vysypané strouhánkou), aby bylo očima vidět" pečení korpusu. Pečeme při 150-180°C 35-40 minut. Necháme vychladnout – ne zcela, a vyklopíme. Je to velmi jedlé a syté. zuzi

bonus: Emma na své cestovní visuté stoličce

ryze 1

 

 Posted by at 20.35

  13 Responses to “Lepší než rýžový nákyp”

  1. Emmaje peknej rarášek – smíšek 🙂
    Ta zidlicka drzi i kdyz se vrti? Neznam to.

  2. No ale fuj! Dělá se mi blbě už jenom z toho názvu „rýžový nákyp“. Za to jsou odpovědné sršky vychovatelky v mateřský školce. Nalili do mě lžíci rybího tuku a pak tohle swinstwo. Ještě dneska je mi z toho blbě… :p Horší už je snad jenom vanilková zmrzlina! 8-B

  3. Bosorrko, drží a vydrží, má to propracovaný systém. Připomíná mi to bivak horolezce na svislé stěně …

  4. Teo, tomu rozumím. Já nejedla e školní jídelně skoro nic … knedlíky, omáčky, rejži, zelí, zelnačku to všechno a ještě spoustu jinýho jsem nesnášela. Přelom způsobila tchýně a její sladký zelí….

  5. Vyhodou nakyputohoto, je ze se to da dat malym detem a to je velke plus, nemuset delat neco bokem pro ne:-)

  6. To máš bosorrko pravdu, ale leckterej chlap nad tím dobrým jídlem ohrnuje nos 🙂

  7. Tak to asi nema poradnej hlad:-)

  8. Tak tak… nech jej nějaký čas bloumat austrálskou pustinou a vrhne se na kadávr klokaněte jako na stroganoff…

  9. Nejvíc se v pátek těším na to (mimo toho, že se uliju ze školy) až tenhle "receptík" vyzkouším. Koláč jsem u Dolce… i u Cuketky obdivovala již dávno, ale vaření rýže, která není v sáčku? Ee. Ale jestli to nebude chutnat jako rýže s tvarohem, tak si mne nepřejte =)

  10. Neboj Kestler … a ty jsi jediná kdo mi tady vyká!!! Klidně mi tykej, joo?? Dík a ozvi se jak ti to chutnalo…

  11. Poslušně hlásímJak říkám, dokud potraviny nestrčím do trouby, všechno jde jako po másle. Ovšem údaj 40 minut, byl pro mě skutečně velmi optimistický. Po hodině a půl se rýže vynořila z trouby. Uznávám, že jsem ji asi neměla zadělávat tím skleněným víkem, ale kdo by odolal =) Takže příště od začátku bez víka, rychleji a hlavně stejně chutně.

  12. Hej Kestler!!!Každá sranda něco stojí!!!! Přijel mi na víkend syn, že bych upekla něco od tebe, na oplátku:)))), jak jsem obdivovala, jdu se mrknout…

  13. hele, tohle mi loni uteklo! moc pěkný, vyzkouším! (ještěrkář to ovšem dlabat nebude, to je mi jasný – aspoň mi zbyde víc, chi chi)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Web vyrobili ve Webklient.cz