Říj 142007
 

a povedlo se!

Zítra máme zvláštní akci na jedné vesnické chalupě.  Dozvíme se něco o posvíceních a poutích, prostě TRADICE! Už jsem avizovala, že vstupenkou má být koláč s receptem. Abych zaujala a překvapila (bude se totiž soutěžit kdo bude mít něco nej nebo extra), rozhodla jsem se pro koláč slaný, tedy pro Košumberské slané rohlíčky (Košumberk je zřícenina hradu v nedaleké Luži). Tak, jste první, kdo můžete "ochutnat". Jsou toho dva talíře a ten jeden je pro vás. S náplní ze zelí a šunkou. Jsou opravdu výborné, tak čekám umístění v první trojce! zuzi

slane rohlicky

 Košumberské rohlíčky

200 ml vlažného mléka, 1/2 lžičky cukru krystal, 4,2 dkg droždí, 1/2 kg hladké mouky, rovná kávová lžička soli, 150 ml oleje.
Ulijeme 100 ml mléka do kterého vysypeme cukr, zamícháme a rozdrobíme droždí. Necháme na teple vzejít.
Potom do mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme olej, zbylé mléko a kvásek. Propracujeme a těsto necháme v teple kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 bochánky. Z každého bochánku vyválíme placku asi tak v průměru 30 cm a tu pak rozřežeme na osm dílů /trojúhelníků/. Na širší kraj dáme náplň a zabalíme jako rohlíček. Před pečením pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznam. semínkem. Pečeme na 180 až 200 stupňů do zlatova.
Náplň – nakrájená šunka s nastrouhanou Nivou nebo nakrájená šunka se zelím. Zelí sterilované, jinak je to kyselé. Potřebujeme asi 700 ml náplně.
MÁTE-LI CHUŤ NA SLADKÉ ROHLÍČKY do těsta přidejte 2 lžičky cukru krystal.
Náplň může být podle chuti.

 

 

 Posted by at 13.46

  23 Responses to “A je napečeno …”

  1. Jo, propracovávala jsem to rukou, je to těsto tužší… jinak nemám co bych dodala.

  2. No vypadají užasně…radši než recept bych brala vzorek…:-)))

  3. Zuzi,polykám sliny a jdu se stydět do kouta. :))
    MSF a přeji přední umístění v soutěži.

  4. Krásaajak to voní … přeji úspěch!

  5. Ach jo,měli by mi zakázat kupovat ty předmraženosti v Makru! Ale když to upeču, tak to musím také sníst… a tady je ten problém…

  6. Vážení komentátoři, děkuji. Už mám za sebou další šichtu, upekla jsem ještě tvarohové řezy, také je zde mám
    http://rozvedena.blokuje.cz/477974
    někdy jsem prostě k neutahání …

  7. vypadáto velmi dobře, snad to i tak chutná

  8. Jo, loupáku, je to výborný a nevím která náplň je lepší. Nepřeložíš? Místo perníku?

  9. šunka s nivouje muj favorit…ale tohle by se mi asi nepovedlo

  10. .. loupákteď jsem si vzpomněla, že tu mám pro tebe jednu fotku. V naší pekárně na náměstí inovovali klasický loupák. Stáhnu upravím vložím.
    Nejlepší byly horký, nikoli vlažný ani studený …

  11. Ja teda nevim… esli tohle neni tyrani bloggeru:-)

  12. Jo, Lexulko myslím, že tohle je velmi zvrácené, ale někdo se v tom holt vyžívá :o)))

  13. mně to tedy zvrácený nepříde

  14. stránky s vařením jsou myslím po erotice nejnavštěvovanější a když sem vkládám něco dobrýho na talíři, přijdu si, že sem lákám podvodně návštěvníky. A není to vůbec upřímné, protože priorita mého blogu není vaření.

  15. můžeto být inspirující

  16. A to zas jo, vypadají dnes ty naducánci docela lákavě!

  17. A doprdele!zuzi, to vypadá skvěle!!!!!!! Jdu se najíst!

  18. Kash, dnes na té trachtaci to bylo to jediný co se snědlo do posledního drobku a skoro hned po umístění naq talíř. Ale oni nechtěli hodnotit, znáš ty řeči … VŠECHNO se to dělalo s láskou! Ale já navís uvařila vtipně, vrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  19. Může to být dobrý,ale já radši neexperimentuju,jinak doufám,že se v tý první trojce umístíš;-)

  20. tvarohové řezypodle tvého receptu jsem upekla ve čtvrtek. jsou skvělé – a musím se pochlubit : tchyně mi je pochválila!!! že prý vynikající…málem jsem omdlela. takže předávám tvůj díl pochvaly.

  21. Viva…to je paráda, že podle mě někdo napek, já se totiž nepovažuji za žádného experta na vaření, mám spíš jen takové občasné záchvaty :o)))a k té pochvale gratuluju! Nic nepotěší víc, než když tchyně změkne a pochválí :o)))

  22. škoda, že nepeču ani nevařim, tyhle rohlíčky vypadaj opravdu skvěle 🙂 mňam

  23. Taky na tebe dojde Ještěrko a jsem si jista, že tě to bude bavit. Podle sebe. Mě učil vařit manžel, který byl kromě jiných škol taky vyučený kuchař! Do té doby jsem nevařila ani brambory.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

css.php
Web vyrobili ve Webklient.cz